Samsung UE40C7700 specificaties

Samsung UE40C7700

Specificaties

Introductie:2010
beelddiagonaal: 40 inch / 102 cm
soort scherm: led tv
3d: Ja
resolutie: 1920 x 1080 pixels
Alle specificaties

Reviews

geen beoordelingen

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Plaats review

Samsung UE40C7700 specificaties

merk Samsung
model UE40C7700
status beschikbaar
introductie 2010
beelddiagonaal 40 inch / 102 cm
i

Beeldverhouding

De beeldverhouding van een televisie geeft aan hoe hoogte en breedte van het beeld tot elkaar in verhouding staan. De bekendste breedbeeld verhouding bijvoorbeeld is 16:9. Dit betekent dat er voor elke horizontale eenheid, bijvoorbeeld centimeter, er 9 verticaal zijn. De meest voorkomende beeldverhoudingen zijn:

- 21:9 (bioscoopformaat, extra breed breedbeeld)
- 16:9 (breedbeeld)
- 16:10(breedbeeld)
- 4:3
- 3:2

beeldverhouding
16:9 breedbeeld
soort scherm led tv
3d Ja
i

Resolutie

Aan de resolutie van het beeldscherm kan je de scherpte van het beeld dat het scherm kan weergeven aflezen. De resolutie van het scherm is niets anders dan het aantal pixels waaruit het beeld opgebouwd is. Des te meer dit er zijn, des te hoger is de resolutie en des te scherper is het beeld.
Afhankelijk van het type display is het aantal pixels per inch (dpi, dots per inch) hoger of lager. Bij een televisie is de kijkafstand tot het display groter dan bijvoorbeeld het beeldscherm van een mobiele telefoon. Een beeldscherm van een telefoon zal daarom een aanzienlijk hogere dpi hebben, meer pixels per inch. Dit kan resulteren in een 42 inch televisie met een lagere resolutie dan een smartphone met een beelddiagonaal van 5 inch. Door de kijkafstand is op beide apparaten het beeld echter scherp waarneembaar.

resolutie
1920 x 1080 pixels
frequentie 200Hz
i

led tv

Een LED tv is een televisie waarvan het beeld verlicht wordt door LED verlichting. Deze manier van verlichting heeft grote voordelen boven de traditionele manieren van displayverlichting. Zo is het energieverbruik van een led televisie vele malen lager dan bij conventionele tv's. Daarnaast is het contrast van LED televisies vele malen beter. Kleuren komen meer tot hun recht en beeld ziet er helderder uit.

Voor meer informatie:
informatie over led tv's Vergelijk alle led-tv's

led achtergrondverlichting- technologie
Ja, edge-led (edge-lit)
i

Local dimming

Een display (van een televisies, tablet, smartphone etc.) geeft licht doordat er achter het scherm verlichting geplaatst is. Bij de modernste displays wordt het licht gegenereerd door led verlichting achter het display. Bij 'Local dimming' is deze achtergrondverlichting zo ontwikkeld dat de verlichting onafhankelijk van elkaar aangestuurd kan worden. Hierdoor kunnen bepaalde delen tijdelijk uitgezet worden (locale gedeelten worden gedimd). Deze techniek maakt het mogelijk nóg diepere en donkerdere zwartwaarden weer te geven omdat het licht op de zwarte delen uitgezet kan worden. Het contrast wordt met local dimming dus nog beter.

local dimming
Nee
HD Ja
muziekvermogen 20 watt
tuner Analoog: 1
Digitaal: DVB-T, DVB-C, DVB-S
ontvangstnorm PAL, SECAM
24p Ja
i

PIP (picture in picture)

PIP staat voor Picture in Picture, en maakt het mogelijk een deel van het televiebeeld te gebruiken voor het weergeven van bijvoorbeeld computerbeeld of teletext. Een deel van het televisiebeeld wordt vervangen door een ander beeld, als soort van popup over het televisiebeeld heen.

Picture in picture (PIP)
picture in picture
automatische zenderinstallatie Ja
i

Teletext

Teletext is een dienst waarmee je op je televisie nieuws kunt bekijken in tekstvorm. Op teletext zijn diensten ondergebracht die door de televisiezender bepaald worden. Met een speciale knop op de afstandsbediening is op vrijwel iedere televisie gebruik te maken van deze gratis dienst. Veelvoorkomende diensten zijn tv-gidsen, nieuws, sportuitslagen en weer en verkeer.

teletekst
Ja, 1000 pagina's geheugen
Internet op TV Ja
i

HDMI

HDMI staat voor High Defenition Multimedia Interface. Dit is een digitale kabelaansluiting die het mogelijk maakt volledige High Defenition beelden over te brengen, en door dezelfde kabel ook meerkanaals geluid. Deze aansluiting geeft veel betere kwaliteit beeld en geluid dan bijvoorbeeld scart, en is dan ook de beste keuze voor het overbrengen van HD beeld en geluid.

Apparaten:
Tegenwoordig is (bijna)elke televisie uitgerust met minimaal 1 HDMI aansluiting. Ook laptops, pc's, dvd- en blurayspelers zijn vaak uitgerust met HDMI.

HDMI
4
scart 2
i

YPbPr

Een YPbPr aansluiting, ook wel component aansluiting of YUV aansluiting genoemd, wordt door velen gezien als de beste analoge aansluiting. Deze aansluiting verdeeld het beeld in drie signalen, maar anders dan RGB bijvoorbeeld dit doet. RGB splitst het beeld op in de kleuren Rood Groen en Blauw. Een component aansluiting (YPbPr) verdeeld het beeld ook op in kleuren, namelijk Rood (V) en blauw (U). De derde groene kleur kan dan erbij berekend worden, dat is namelijk al het overige. Het derde doorvoersignaal is het helderheidssignaal(Y). Het grote voordeel van het weglaten van de derde kleur in doorsturen is dat er minder bandbreedte nodig is, wat een beter en minder storingsgevoelig beeld ten gevolge heeft. Ook kan de aansluiting door deze lagere bandbreedte hogere resoluties aan.

Andere gebruikte benamingen zijn:
- YCbCr
- YUV
- Component

Component (YPbPr)
1
S-video (4-pinsingang (Y/C)) Nee
USB Ja
CI/CI+ CI+
i

DLNA (Digital Network Living Alliance)

Een voor DLNA gecertificeerd apparaat maakt het mogelijk het apparaat onderdeel van een thuisnetwerk te maken. Op deze manier wordt het mogelijk content (foto's, video's, muziek etc.) weer te geven op het apparaat, ook al staan deze opgeslagen op een ander apparaat in een andere ruimte in het huis. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk muziek van een PC die in de slaapkamer staat af te spelen via de televisie in de woonkamer.
De verbinding met tussen deze apparaten vind plaats via een ethernetaansluiting of via de draadloze LAN verbinding.

DLNA
Ja
PC VGA, RJ45 (LAN), Wi-Fi ready
afm. incl. voet 64,8 x 95,7 x 26,7 cm
afm. excl. voet 57,8 x 95,7 x 2,6 cm
gewicht 15,3 kg
kleuren Zwart
ean 8808993765034
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden