Sony Cybershot DSC-RX10 mark III specificaties

Sony Cybershot DSC-RX10 mark III

Specificaties

Introductie:
megapixels: 20,1 MP
optische zoom: 25 x
video:
Alle specificaties

Reviews

geen beoordelingen

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Plaats review

Sony Cybershot DSC-RX10 mark III specificaties

merk Sony
model Cybershot DSC-RX10 mark III
afmetingen 9,4 x 13,25 x 12,74 cm
gewicht 1051 gram
i

Megapixel (MP)

Megapixel staat voor één miljoen pixels. Beeldscherm en digitale beelden (foto's en video's) zijn opgebouwd uit pixels. Deze 'lichtpuntjes' hebben ieder een andere kleur, en vormen gezamenlijk het beeld. Het aantal pixels van foto's wordt veelal aangeduid in het aantal megapixels, wat dus niets anders betekent dan het aantal miljoen pixels waaruit de foto is opgebouwd.

megapixels
20,1 MP
i

Resolutie

Aan de resolutie van het beeldscherm kan je de scherpte van het beeld dat het scherm kan weergeven aflezen. De resolutie van het scherm is niets anders dan het aantal pixels waaruit het beeld opgebouwd is. Des te meer dit er zijn, des te hoger is de resolutie en des te scherper is het beeld.
Afhankelijk van het type display is het aantal pixels per inch (dpi, dots per inch) hoger of lager. Bij een televisie is de kijkafstand tot het display groter dan bijvoorbeeld het beeldscherm van een mobiele telefoon. Een beeldscherm van een telefoon zal daarom een aanzienlijk hogere dpi hebben, meer pixels per inch. Dit kan resulteren in een 42 inch televisie met een lagere resolutie dan een smartphone met een beelddiagonaal van 5 inch. Door de kijkafstand is op beide apparaten het beeld echter scherp waarneembaar.

maximale resolutie
5472 x 3648 pixels
i

Beeldverhouding

De beeldverhouding van een televisie geeft aan hoe hoogte en breedte van het beeld tot elkaar in verhouding staan. De bekendste breedbeeld verhouding bijvoorbeeld is 16:9. Dit betekent dat er voor elke horizontale eenheid, bijvoorbeeld centimeter, er 9 verticaal zijn. De meest voorkomende beeldverhoudingen zijn:

- 21:9 (bioscoopformaat, extra breed breedbeeld)
- 16:9 (breedbeeld)
- 16:10(breedbeeld)
- 4:3
- 3:2

beeldverhouding
3:2, 16:9, 1:1
beeldsensorformaat 1 inch
optische zoom 25 x
digitale zoom 100 x
opslagmedium Memory Stick Duo, Memory Stick Pro Duo, Memory Stick Pro Duo HS, Memory Stick Pro HG Duo, Micro-SDHC, Micro-SDXC, SDHC, SDXC, Micro SD & Trans-Flash, Memory Stick Micro (M2), SD Card
bestandsformaten JPG, RAW
schermformaat 3 inch
zoeker elektronisch
flitsprogramma's auto, uit, aan, langzame synchronisatie
lichtmeting centrumgericht, spotmeting
aansluitingen WiFi
ean 4548736037724
batterij Li-Ion
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden