Google neemt mobiele afdeling Motorola over


maandag 15 augustus 2011 | Categorie: mobiele telefoons
Tags: Google, Android, Motorola
Google heeft de mobiele afdeling van Motorola overgenomen. Hiermee komt Google in het bezit van kennis en technologie van mobiele telefoons die Motorola heeft. Hiermee hoopt Google gebruikers een "geweldige gebruikerservaring" te kunnen bieden.

Google heeft voor de overname een bedrag van $12,5 miljard moeten neerleggen. Wat de precieze bedoelingen van Google zijn geweest met de overname heeft het bedrijf niet gezegd. Wel vertelde het bedrijf dat beide organisaties erg goed bij elkaar passen en een samenwerking goed zou zijn voor het Android besturingssysteem.

Motorola heeft de afgelopen tijd een grote groei doorgemaakt, mede door het populaire Android toestel dat het bedrijf in de VS op de markt gebracht heeft. De Droid heeft Motorola weer een grote speler op de Amerikaanse markt gemaakt.

Strijd om patenten
Daarnaast verkrijgt Google door deze overname ook verschillende patenten die in handen van Motorola waren. Hiermee zegt het bedrijf zijn positie te willen versterken in de strijd om patenten waarin verschillende bedrijven op het moment verwikkeld zijn. In de toekomst hoopt Google op deze manier de concurrentiepositie van hun Android besturingssysteem te versterken tegen Microsofts Windows Phone en Apple's iOS besturingssystemen voor smartphones.

Android blijft open systeem
Ook na de overname van Motorola blijft Android een open systeem, zo benadrukt Google. De overname versterkt alleen de concurrentiepositie van het Android systeem, door de nieuwe patenten en kennis die Motorola in huis had.

De Amerikaanse mededinginsgsautoriteiten moeten eerst de overname nog goedkeuren. Als alles volgens plan gaat, zal de deal eind 2011 of begin 2012 afgerond zijn. Mobility (zoals de mobiele afdeling van Motorola genoemd word) zal als een onafhankelijk bedrijf worden gerund en wordt dus niet in Google zelf opgenomen.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden