HP komt met TouchPad tablet; HP's iPad concurrent


zondag 13 februari 2011 | Categorie: tablets
Tags: HP TouchPad, tablet
Komende zomer komt HP met de TouchPad op de markt, een alternatief en concurrent voor de Apple iPad. Het apparaat is de eerste tablet die voorzien zal zijn van het webOS besturingssysteem van HP. Daarnaast is de TouchPad voorzien van onder andere een camera aan de voorzijde.

De TouchPad is een tablet die zal moeten gaan concurreren met de iPad van Apple. Het apparaat is net als de iPad voorzien van een 9,7 inch groot touchscreen met een resolutie van 1024 x 768 pixels. Daarnaast word de TouchPad voorzien van een 1,3 megapixel camera aan de voorzijde, speciaal voor videogesprekken. De TouchPad wordt aangestuurd door een Qualcomm SnapDragon 1,2 Ghz dual-core processor.
Het toestel zal verkrijgbaar zijn in een 16GB variant en een variant met 32GB. Wifi verbindingsmogelijkheid is standaard aanwezig, een 3G en zelfs 4G mobiele internet variant volgen later. De TouchPad weegt ongeveer 730 gram, vergelijkbaar met het gewicht van de ipad.

Het grote verschil met Apple's iPad is dat de TouchPad de mogelijkheid bied flash-animaties af te spelen. Daarnaast is de TouchPad zeer gemakkelijk te synchroniseren met smartphones uit dezelfde familie zoals de Palm Pre.
Nieuw is het webOS besturingssysteem, de TouchPad is de eerste tablet die voorzien zal zijn van dit OS van HP. Het webOS besturingssysteem is door Palm ontwikkeld en sinds de overname van Palm door HP vorig jaar in handen van HP.

De TouchPad zal komende zomer in de winkels komen te liggen, in eerste instantie dus zonder 3G mobiele internetverbingsmogelijkheden. Deze volgen later. De verwachte prijs voor de 16GB variant met wifi zal ligt op 699 dollar.
Daarnaast brengt HP ook nog de Veer en de Pre3 uit, twee nieuwe smartphones met het WebOS besturingssysteem.

Een impressie van de mogelijkheden van de HP TouchPad:


Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden