Opnieuw flinke daling in verkoop cd's en games


woensdag 23 februari 2011 | Categorie: cd's
Tags: cd, games, muziek
CD's en games worden de laatste jaren steeds slechter verkocht. De muziek en game industrie heeft veel last van de mogelijkheden om te downloaden. In 2010 zijn de verkopen opnieuw flink gedaald, blijkt uit cijfers van branchevereniging NVPI. De totale omzet van de muziekretail daalde met bijna 16%.

De daling zet al een aantal jaren door. Steeds minder mensen kopen op een legale manier muziek, mede door het gemak van downloaden. In 2010 daalde de totale omzet van de muziekretail dan ook met maar liefst 15,6 procent naar ruim 218 miljoen euro. Er werden dat jaar ruim 2 miljoen minder fysieke albums verkocht dan in 2009, een daling van 16%. Verkoop van gedownloade muziek steeg echter wel licht.

Opvallend is dat de elpee het juist erg goed doet. Het ouderwetse vinyl verkoopt erg goed. Het afgelopen jaar steeg de wereldwijde verkoop tot 45 miljoen exemplaren.

Games
Ook games worden de laatste jaren steeds slechter verkocht. In 2010 werden 9% minder games verkocht dan in het jaar ervoor. Als reden hiervoor word vaak het gemak om games te downloaden genoemd.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden