Nintendo Wii U aangekondigd, geen opvolger van Wii


woensdag 8 juni 2011 | Categorie: spelcomputers
Tags: Nintendo Wii U
Nintendo heeft zijn nieuwste spelcomputer aangekondigd, de Nintendo Wii U. Hoewel de naam doet vermoeden dat het gaat om een verbeterde en vernieuwde Wii spelcomputer is dit juist niet wat de Wii U is. Het is een geheel nieuwe gameconsole met een geheel nieuwe game-ervaring, aldus Nintendo.

De Nintendo Wii U onderscheid zich voornamelijk door zijn controller. Deze is, anders dan de nu beschikbare spelcomputers, voorzien van een touchscreen en bewegingssensor. Dit maakt een nieuwe manier van besturen van de games mogelijk en zorgt voor een geheel nieuwe spelervaring, aldus Nintendo.
De games worden draadloos en zonder vertraging gestreamd van de spelcomputer naar de controllers. Via het op de controller aanwezige touchscreen kunnen de spelers vervolgens de games besturen.

Voordeel hiervan is dat de tv bijvoorbeeld niet meer vereist is. De games kunnen wel gewoon op de tv gespeeld worden, met het touchscreen als controller, maar het touchscreen is ook als speelscherm te gebruiken. Hoe het touchscreen precies in te zetten is als besturing is door de game-fabrikanten te bepalen.

Mede door de grote variatie aan games voor de Wii en de lage prijs van 149 euro is de Wii spelcomputer nog steeds immens populair. Volgens Nintendo is de Wii U dan ook géén opvolger van de Wii, maar een uitbreiding op het assortiment. De Wii U zal een geheel ander publiek trekken dan de Wii. Wel zijn alle Wii games speelbaar op de Wii U.

Naast het 6,2 inch touchscreen en bewegingssensor is de controller van de nieuwe Wii U spelcomputer voorzien van een camera, microfoon en luidspreker wat videochatten mogelijk maakt. De controller is ook te gebruiken als besturing tijdens het surfen op het internet via de Wii U. Daarnaast zijn ook de traditionele knoppen aanwezig en zijn de Wii accessoires compatibel met de Wii U.

Helaas moeten we nog even wachten op de nieuwe Nintendo, vanaf 2012 ligt het apparaat in de winkels.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden