Acer wil grote speler op tablet markt worden


donderdag 31 maart 2011 | Categorie: tablets
Tags: Acer Iconia, tablet, Android, Windows 7
Acer gaat zich richten op de tabletmarkt. De computerfabrikant, die op dit moment de grootste laptopfabrikant ter wereld is, concurreert op dit moment voornamelijk op prijs, iets wat niet heel erg winstgevend blijkt. Dit heeft Acer doen besluiten de toekomststrategie aan te passen en zich te gaan richten op de tabletmarkt.

Acer is op dit moment 's werelds grootste laptopfabrikant. Het bedrijf heeft HP ingehaald en laat de overige concurrentie achter zich qua aantallen. Echter blijkt het concurreren op prijs, waarmee Acer zo groot geworden is niet winstgevend. Het bestuur van het bedrijf heeft daarom doen besluiten een andere weg in te willen slaan.
Acer wil zich in het vervolg gaan richten op de markt voor mobiele apparaten als smartphones of tablet computers, en hiermee de concurrentie aangaan met Apple en HTC. De voormalig president van het bedrijf was het niet eens met deze omschakeling en is opgestapt. Acer zal binnen korte tijd dan ook een nieuwe CEO aanstellen die gespecialiseerd is in deze mobiele markt, en Acer zal gaan omvormen naar een grote speler op deze markt.

Ten gevolgen van deze nieuwe weg die Acer inslaat komt het bedrijf binnenkort met een aantal nieuwe apparaten op de markt:

Acer Iconia W500 - Windows 7 tablet


Ten eerste de Iconia Tab W500, een tablet gecombineerd met een computer speciaal gericht op zakelijke gebruikers. Het apparaat heeft een 10,1 inch touchscreen en word geleverd inclusief een toetsenbordje. De W500 draait op het Windows 7 besturingssysteem. Vanaf mei dit jaar ligt het apparaat in de winkels voor een prijs tussen de 479 en 799 euro.

Acer Iconia A500 - Android Honeycomb tablet


Verder komt Acer met de Iconia Tab A500, een tablet met een 10,1 inch touchscreen draaiend op het Android Honeycomb besturingssysteem. Honeycomb is Google's nieuwste Android variant, een besturingssysteem speciaal ontwikkeld voor tablets. Gebruikers kunnen op het apparaat multimedia bekijken en beluisteren en daarnaast ook 3D games spelen. Vanaf april ligt de A500 in de winkels voor een prijs tussen de 499 en 599 euro. De A500 is voornamelijk gericht op de consumentenmarkt.

Acer Iconia A100 - Android Honeycomb tablet


Tot slot komt Acer met de Iconia Tab A100, een kleinere tablet met een 7 inch touchscreen draaiend op het Android Honeycomb besturingssysteem.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

android
De Android variant zou het nog wel eens ver kunnen schoppen! Het apparaat ziet er goed uit en heeft goede specificaties voor niet al te veel geld.

Hoe de windows variant het zal doen twijfel ik over. Hij is wel voor de zakelijke markt, het voordeel is dat hij draait op Windows 7 Home Premium, wat dus het installeren van gewone computerprogeamma's mogelijk maakt. Dit maakt de W500 echter meer een computer en geen multimediatablet. Als tablet zal hij dus minder verkopen, het is meer een laptop met touchscreen.
04-04-2011, 12:35u
iphone
Daar komt Acer dan mooi wel wat te laat mee! Apple heeft de Tablet markt al lang veroverd en zal niet snel meer bijgebeend kunnen worden, laat staan ingehaald worden. De Acer apparaten zien er weliswaar mooi uit, maar ze hadden eerder moeten inspringen op deze markt.
04-04-2011, 11:22u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden