Apstore Apple krijgt kinderslot voor aanschaf apps


zondag 13 maart 2011 | Categorie: Algemeen
Tags: iPad, beveiliging, App-Store
Apple heeft zijn appStore voorzien van een verbeterd kinderslot. Deze maatregel moet ervoor zorgen dat kinderen niet onopgemerkt producten in applicaties aanschaffen tijdens het gebruik van de iPad of iPhone.

Eerdere versies van Apple's iOS waren al voorzien van een wachtwoord op de App-Store. Deze voorkwam dat er ongewenst apps via de App-Store gekocht konden worden. Na invoeren van het wachtwoord kond e App of game aangeschaft worden. Er was echter een mogelijkheid om in bepaalde Apps extra uitbreidingen of bijvoorbeeld credits te kopen, waarvoor het wachtwoord niet gevraagd werd. Veel kinderen die een spelletje aan het spelen waren hadden niet door dat deze uitbreidingen met echt geld betaald werden, met hoge rekeningen voor de ouders ten gevolge.

Apple heeft in de nieuwste versie van hun iOS hiervoor een extra beveiliging ingebouwd. Voortaan moet de gebruiker ook voor aanschaf van uitbreidingen binnen een game of app het wachtwoord invoeren. De beveiliging zit in de laatste versie van iOS ingebouwd.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

GSMplek.com
Wel zo handig inderdaad, het voorkomt toch dat je ongewenst erg hoge rekeningen zal ontvangen.
04-04-2011, 12:53u
mark
En terecht. Wel zo veilig om de aankopen binnen apps te beveiligen. Beetje slordig dat bij de eerdere versies deze beveiliging afwezig was...
23-03-2011, 16:29u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden