Levering iPad in gevaar na explosie ipad-fabriek


maandag 23 mei 2011 | Categorie: tablets
Tags: Apple, Foxconn, iPad 2
De levering van de iPad 2 is in gevaar gekomen door een explosie in één van de fabrieken. Bij de explosie in de fabriek van Foxconn, het bedrijf dat de iPad 2 produceert in opdracht van Apple, zijn 2 mensen omgekomen. Daarnaast zijn er 16 gewonden te betreuren.

Dit trieste nieuws heeft ook invloed op Apple. Het bedrijf heeft in de getroffen fabriek de productie van hun populaire tablet PC, de iPad 2, stil moeten leggen vanwege onderzoeken naar de oorzaak van het ongeluk. De beschikbaarheid van de tablet is dan ook per direct aangepast op verschillende websites van Apple.

De getroffen fabriek is niet de enige fabriek die Apple's iPad 2 produceert, de fabriek is verantwoordelijk voor 25-30% van de totale productie. Toch zullen consumenten hoogstwaarschijnlijk wel merken dat de levertijden van de iPad 2 omhoog zullen gaan.

Dat het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden in deze fabriek is opmerkelijk, de fabriek was pas sinds oktober 2010 gereed en heeft 2 miljard euro gekost. Op het moment van de explosie waren er in de fabriek honderden mensen aan het werk.

--update--
Intussen is een derde medewerker die betrokken was bij het ongeluk overleden.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden