Nokia boekt opnieuw verlies


donderdag 20 oktober 2011 | Categorie: mobiele telefoons
Tags: Nokia, Symbian, smartphone
Nokia heeft het zwaar in het huidige mobiele telefonielandschap. Waar bijna alle concurrenten van de Zweedse telefoonmaker goed scoren met hun smartphones blijft Nokia sterk achter bij de concurrentie.
Nokia is als een van de weinige fabrikanten niet erg succesvol op de smartphone markt.
Voornaamste reden voor deze achterstand is dat het merk op dit moment nog werkt met het Symbian besturingssysteem voor smartphones, een systeem dat sterk in populariteit afneemt. Google Android (Samsung, HTC, LG, etc.), iOS (Apple iPhone) en WindowsPhone 7 (Samsung, HTC etc.) zijn op het moment de populairste systemen.

Nokia heeft op het moment dan ook mindere resultaten als het bedrijf in het verleden had. Afgelopen kwartaal behaalde het bedrijf een verlies van 71 miljoen euro tegen een winst van 403 miljoen een jaar eerder. De omzet bedroeg 8,98 miljard euro, een daling van 13 procent ten opzichte van vorig jaar.

Nokia verwacht echter binnenkort weer te gaan scoren met een serie nieuwe smartphones. Deze zullen in samenwerking met Microsoft ontwikkeld zijn en uitgerust worden met het besturingssysteem Microsoft Windows Phone 7. Op deze manier hoopt Nokia weer met concurrenten als Apple, Samsung, HTC en LG mee te kunnen doen.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden