Tablets populair, verdubbeling aantal verkopen


donderdag 13 december 2012 | Categorie: tablets
Tags: tablet, iPad, Samsung, Apple, smartphone
2012 was het jaar van de tablet. Het aantal tabletgebruikers is dit jaar meer dan verdubbeld. Ruim 4,3 miljoen Nederlanders hadden in 2012 beschikking over een tablet, 2,5 miljoen meer dan een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Intomart GfK. Dit aantal zal naar alle waarschijnlijkheid de laatste maand van dit jaar nog stijgen, mede doordat veel mensen een tablet als kerstcadeau geven.

Tablets populair in 2012


Tablets zijn populair. Steeds meer Nederlanders kopen een tablet, voor veel als (gedeelde) vervanging van laptop, voor anderen als extra toevoeging. Een tablet werkt gemakkelijker dan een smartphone omdat een tablet groter is. Daarnaast is een tablet voor velen gemakkelijker dan een laptop.

Tabletfabrikanten hebben dan ook een goed jaar achter de rug. Het aantal tablets is vrijwel verdubbeld in 2012. Waar in 2011 zo'n 1,7 miljoen tablets op de markt waren, is dit aantal met 2,5 miljoen toegenomen tot 4,3 miljoen stuks. Door dit grote aantal tablets is 34 procent van alle internetters van 13 jaar of ouder af en toe online via een tablet. Dit was een jaar geleden nog slechts 14 procent.

Apple iPad vs Samsung


Apple is nog altijd marktleider in Nederland met de iPad. Op dit moment heeft 60 procent van de tabletgebruikers een iPad, al is dit aantal dalende. Voornamelijk Samsung profiteert van deze daling en stijgt dan ook sterk in populariteit.

Smartphones


Naast de tablets zijn ook smartphones erg populair. Ruim 7 miljoen Nederlanders hebben een smartphone in hun bezit, ruim een miljoen meer dan een jaar geleden. Ook met smartphones wordt veel geïnternet. Ruim 47 procent van de Nederlanders geeft zelfs aan drie apparaten te hebben waarmee ze regelmatig online zijn, aldus GfK op basis van een enquête onder 854 internetters.

Wereldwijd is deze trend niet heel veel anders. In 2012 worden wereldwijd ruim 820 miljoen smartphones verkocht. Dit aantal zal naar verwachting volgend jaar de 1,2 miljard exemplaren overtreffen. In Nederland zijn ruim 7 miljoen mensen met een smartphone, een aantal dat naar verwachting nog zal toenemen.

Sociale media, kranten, tv en radio


Populaire activiteiten op internet op tablets en smartphones zijn het bijhouden van sociale media als Facebook en Twitter, digitaal de krant of een tijdschrift lezen of radio luisteren en een televisie-uitzending terugkijken. Het aantal mensen dat een krant leest via tablet is gestegen van 9% naar 21%. Voornamelijk overdag worden meer digitale kranten gelezen. Alleen in de ochtend wint de papieren variant het nog van de digitale krant.

Toekomst


Het komende jaar wordt wederom een groei voorspeld voor de tablets en smartphones. Deze groei zal echter naar verwachting daarna af gaan nemen. een tablet wordt door meerdere personen gebruikt, op gegeven moment zal dan ook vrijwel iedereen een tablet tot hun beschikking hebben. Dan zal het voornamelijk nog gaan om vernieuwingsaankopen.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden