Acer onthuld Iconia tablet en dunste 'Ultrabook'

09 Jan 2012
Categorie: laptops
Tags: Acer, tablet, Iconia Tab, Aspire, Ultrabook
Acer heeft een nieuwe Iconia tablet onthuld. Het apparaat moet het nieuwe vlaggenschip van de computerfabrikant gaan worden. Met een Full-HD display en de eerste tablet met een Quad-core processor zijn de specificaties in ieder geval niet mis.

Acer onthulde de tablet aan het einde van een persconferentie, maar maakte nog niet heel veel beeknd over het apparaat. Wat wel vast staat is dat de Iconia Tab A700, zoals het apparaat naar alle waarschijnlijkheid genoemd zal worden, voorzien zal zijn van een 1,3GHz Tegra 3 quad-core processor. Daarnaast is het display van de Iconia Tab een Full-HD display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en zal hij voorzien zijn van 1GB aan RAM geheugen. Als besturingssysteem is gekozen voor een aangepaste versie van het populaire Android 4.0 systeem van Google. Tot slot is bekend dat de Iconia Tab A700 voorzien zal zijn van een micro-sd-lezer, een micro-usb-aansluiting en een micro-hdmi-uitgang.

Over de prijs van de nieuwste tablet is nog niets bekend, Acer heeft weinig informatie vrijgegeven over het nieuwste vlaggenschip van het merk. De nieuwe Iconia Tab zal in ieder geval vanaf het tweede kwartaal van 2012 in de winkels liggen.


Dunste 'Ultrabook'
Naast de nieuwe Iconia Tab zegt Acer ook bezig te zijn met een nieuwe 'ultrabook', een zeer compacte laptopcomputer. Vorig jaar was Acer de eerste die met een dergelijke ultrabook op de markt kwam, de Aspire S3. Acer heeft nu aangegeven te komen met een opvolger, de S5, die op verschillende punten verbeterd is ten opzichte van de S3.

De Aspire S5 zal voorzien zijn van een 13,3 inch beeldscherm en zal kleiner van omvang en gewicht zijn dan zijn voorganger. De Aspire S5 meet op het dikste punt nog slechts 15 millimeter en is met een gewicht van slechts 1,35 kg. 150 gram lichter dan zijn voorganger. De Aspire S5 zal eveneens voor een nog onbekende prijs vanaf het tweede kwartaal van dit jaar verkrijgbaar zijn.
Deel dit bericht:     
| | Meer netwerken

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden