Apple komt toch met iPad mini


donderdag 25 oktober 2012 | Categorie: tablets
Tags: Apple, iPad, iPad mini
Apple komt met een kleinere versie van de iPad op de markt. Er werd al langer over gediscussieerd op internet, maar Apple bleef zwijgen. Het bedrijf vond een kleinere versie van de iPad overbodig en wilde zich niet in deze markt mengen. Nu heeft het bedrijf laten zien toch met een kleinere variant tablet van de iPad te komen.

iPad mini
De iPad mini, zoals Apple de nieuwste tablet genoemd heeft, word een optie voor degenen die een iPhone te klein vinden, maar de gewone iPad te groot. De iPad mini is voorzien van een 7,9 inch groot display. Hierdoor heeft de tablet het formaat dat hij nog net met één hand te gebruiken is.
Het gewicht is met 53% verlaagd naar 300 gram en de dikte is nog slechts 7,2 mm. Hiermee is de iPad mini ongeveer vergelijkbaar met een klein notitieblok qua afmetingen.

iPad 4
Naast de iPad mini heeft Apple ook de iPad 4, de opvolger voor de huidige iPad onthuld. Deze variant zal net als de huidige 'nieuwe iPad' (beter bekend als iPad 3) voor 499 dollar verkocht worden. 'Nieuwe mogelijk heden voor dezelfde prijs', aldus Apple topman tim cook tijdens de introductie.

beschikbaarheid en prijzen
De iPad mini zal 329 dollar gaan kosten, meer dan de directe concurrentie. Amazon verkoopt de Kindle, de zeer populaire tablet van amazon, voor 200 dollar.
Zowel de iPad 4 als de iPad mini zijn vanaf begin november verkrijgbaar. In tegenstelling tot eerdere introducties zal deze keer de levering direct in alle landen van start gaan. Vanaf begin november kunnen Nederlanders de iPad mini en iPad 4 dus aanschaffen.

iMac en MacBook pro 13 inch retina
Naast de nieuwe iPads heeft Apple nog een nieuwe, nog dunnere versie van de all-in-one pc, de iMac laten zien. Deze nog compactere en krachtigere computer zal eveneens binnenkort leverbaar zijn. Tot slot heeft het bedrijf van de gelegenheid gebruik gemaakt te vertellen dat er naast de 15 inch MacBook pro met retina display ook een 13 inch variant zal komen, tevens met het ultrascherpe HD-display.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden