Microsoft Windows 8 bijna beschikbaar


vrijdag 19 oktober 2012 | Categorie: Algemeen
Tags: Microsoft Windows 8
Microsoft is bijna klaar voor de grote lancering van het nieuwe besturingssysteem, Microsoft Windows 8. Windows 8 is de opvolger van Microsoft Windows 7, het besturingssysteem van vrijwel iedere computer op dit moment (behalve Apple).

Windows 8 brengt een geheel nieuwe manier van gebruik naar de computer. Waar de vorige versies voornamelijk gericht waren op bediening met een muis, is Windows 8 geheel geschikt gemaakt voor bediening door middel van aanraking. Hierdoor is het systeem volledig geschikt voor Tablets of computers met aanraakschermen.

Bediening
Het vertrouwde start-menu en het bureaublad zoals we die kennen van alle voorgaande Windows versies wordt niet meer gebruikt. In plaats daarvan is een nieuwe layout gekomen, die werkt met 'tegels'. Iedere tegel vertegenwoordigd een applicatie. Zo zijn er tegels voor internet, mail, maar ook Microsoft office (Word, Excel, Powerpoint etc.) krijgen een tegel toegewezen. Deze tegels vervangen het bekende startmenu.

Gewaagd
Volgend critici geeft Windows 8 aan welke weg Microsoft in wil slaan met hun besturingssysteem. Apparaten zullen steeds meer bediend gaan worden met aanraking (touchscreen) in plaats van met een muis. Windows 8 is hier volledig op afgestemd. Er wordt dan ook gesproken van een compleet vernieuwd systeem en een zeer radicale en gedurfde verandering.

Entertainment centraal
Duidelijk is dat Microsoft steeds meer waarde hecht aan entertainment. Het nieuwe besturingssysteem zit dan ook boordevol met leuke, nieuwe features. Daarnaast spelen apps, kleine applicaties zoals die ook op smartphones en tablets te gebruiken zijn, een grote rol in Windows 8. Ook de sociale media zijn overal in het systeem verwerkt. Content delen via sociale media is dus nóg gemakkelijker in Windows 8.

Wat heb ik nodig?
Windows 8 laat zich het gemakkelijkst bedienen met aanraking. Bediening met een muis voelt net iets minder prettig aan. We raden daarom aan bij je computer een zogenaamd 'touchpad' aan te schaffen. Dit is een apparaatje dat je aan je computer aansluit en waar vervolgens door middel van aanraking je computer kunt bedienen.
Een touchpad zit tegenwoordig op iedere laptop als muisbediening (Het zwarte vlakje waarmee het pijltje bestuurd wordt). Aangezien deze bij desktop computers niet standaard is raden we zeker een externe touchpad aan.
Tablets met Windows 8 werken natuurlijk ook zeer prettig door middel van het touchscreen. Aangezien dit is waar Microsoft heen wil (bediening door middel van touchscreens) is het systeem hier volledig op afgestemd.Beschikbaarheid
Microsoft zal Windows 8 vanaf vrijdag 26 oktober 2012 verkrijgbaar zijn als update, los en als onderdeel van een nieuwe computer, laptop of Windows 8 tablet. De prijs voor een update van Windows Vista of Windows 7 kost de consument 30 euro. De volledige versie gaat voor het dubbele, 60 euro over de toonbank. Daarnaast zullen vanaf die dag verschillende nieuwe computers en laptops uitgerust worden met Windows 8.

Nieuwsgierig?
Onderstaande filmpje illustreert de werking van het nieuwe besturingssysteem, Windows 8.Meer informatie over Windows 8 is te vinden op de website van Microsoft.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden