Apple kondigt nieuwe iPods Nano en Touch aan


woensdag 12 september 2012 | Categorie: MP3- / MP4-spelers
Tags: iPod nano, iPod touch, iPod, Apple, mp3-speler
Apple heeft naast de iPhone 5 ook een nieuwe serie iPods aangekondigd. Het gaat om de zevende generatie van de iPod nano en een nieuwe iPod touch. Beiden beloven een stuk sneller dan te zijn dan de voorgangers en beiden zijn voorzien van grotere displays dan de huidige versies. De nieuwe iPods komen naar verwachting vanaf oktober in Nederland beschikbaar.

5e generatie iPod touch
De iPod touch is volledig vernieuwd en nu ook verkrijgbaar in vijf kleurrijke uitvoeringen. De iPod touch is voorzien van een touchscreen van 4 inch met een resolutie van 1136x640 pixels. Daarnaast zal ook het stembesturingssysteem Siri aanwezig zijn op de nieuwe iPod touch.

Met een dikte van slechts 6,1 mm en een gewicht van 88 gram is de nieuwe iPod touch lichter en dunner dan zijn voorganger. Een 5 megapixel isight camera en WiFi verbinding maken de iPod compleet.

Naast de iPhone 5 zal deze iPod voorzien zijn van ios 6, de nieuwste versie van Apple's besturingssysteem voor mobiele apparaten. Deze versie is eveneens geïntroduceerd bij de iPhone 5. Onder andere de integratie van sociale media is in deze versie sterk verbeterd.

7e generatie iPod Nano
Tegelijk met de nieuwe iPod toch heeft Apple ook een nieuwe variant van de iPod Nano aangekondigd. De intussen 7e generatie van de iPod nano is voorzien van een groter touchscreen dan zijn voorganger, namelijk 2,5 inch. Daarnaast is ook deze mp3 speler kleiner geworden en bedraagt de dikte nog slechts 5,4 mm. Ook de iPod nano zal in 5 verschillende kleuren geleverd gaan worden.

beschikbaarheid en prijzen
De verwachting is dat de nieuwe iPods net als de iPhone zeer binnenkort verkrijgbaar zullen zijn, naar verwachting vanaf oktober. Prijzen liggen voor de iPod touch op 319 euro voor de 32 GB versie; de 64 GB variant gaat 419 euro kosten. Naast de nieuwe iPod touch zal de huidige iPod touch ook nog verkocht blijven worden. De prijs zal dalen naar 209 euro voor de 16 GB variant en 259 euro voor de 32 GB versie.
De iPod Nano generatie 7 zal voor 160 euro over de toonbank gaan, waarvoor de consument 160 GB aan opslagruimte krijgt.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden