HTC komt met 8X en 8S Windows Phone 8 smartphones


vrijdag 21 september 2012 | Categorie: mobiele telefoons
Tags: HTC 8X, HTC 8S, Microsoft Windows Phone 8, smartphone
HTC heeft twee nieuwe toestellen aangekondigd die voorzien zullen zijn van het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, Windows Phone 8. Heel creatief zijn de toestellen 'HTC 8X' en 'HTC 8S' genoemd. De 8X en 8S zullen de eerste toestellen zijn van HTC met het nieuwe Windows Phone 8 besturingssysteem aan boord en zullen leverbaar zijn in verschillende, opvallende kleuren.

HTC 8X
De HTC 8X is het beste toestel van beiden. De 8X is voor de nodige snelheid voorzien van een Qualcomm Dual-core processor met 1GB aan werkgeheugen. Het display (slcd2-type, hetzelfde als de huidige One X heeft) heeft een HD resolutie van 1280 x 720 pixels en telt 4,3 inch in doorsnede. Voor de opslag is 16GB aan geheugen beschikbaar, helaas niet uit te breiden door middel van een Micro-SD kaartje. Deze mogelijkheid ontbreekt gek genoeg.
Verder is de HTC 8X voorzien van een Wifi-verbinding (802.11n-wifi), bluetooth 2.1, een fm-radio, Beats Audio en nfc. NFC is een nieuwe techniek waarmee data uitgewisseld kan worden door de telefoon tegen een ander NFC apparaat aan te houden. Dit maakt bijvoorbeeld betalen met je telefoon mogelijk. Tot slot is de HTC 8X voorzien van een tweetal camera's: een 8 megapixel variant met Full-HD video opnamemogelijkheid aan de achterzijde en een 2,1 megapixel variant aan de voorzijde voor videogesprekken.

HTC 8S
De HTC 8S is het minder uitgeruste broertje van de 8X. De HTC 8S is voorzien van een 1GHz dualcore processor, 512MB werkgeheugen en een kleiner touchscreen. Het beeldscherm van de 8S heeft een diagonaal van 4 inch en een resolutie van 800x480 pixels. De camera van de 8S is een 5 megapixel-variant; een tweede camera aan de voorzijde ontbreekt. In tegenstelling tot de 8X is de goedkopere 8S wél voorzien van een Micro-SD kaartslot. De gebruiker kan het aanwezige geheugen van 4GB dus zelf nog uitbreiden met een extra geheugenkaartje. Een NFC-chip ontbreekt op de 8S.

Beschikbaarheid en prijzen
HTC zal de 8X vanaf november in Nederland willen aanbieden voor een prijs van 549 euro. De 8S zal iets langer op zich laten wachten en vanaf december in de Nederlandse winkels liggen voor een verkoopprijs van 329 euro.

Windows Phone 8
Windows Phone 8 wordt het nieuwe besturingssysteem van Microsoft voor mobiele apparaten als tablets en smartphones. Microsoft Windows Phone 8 belooft volledig afgestemd te zijn op besturing met behulp van aanraking (touchscreens). Intussen hebben verschillende fabrikanten toestellen aangekondigd met Windows Phone 8 als besturingssysteem, waaronder Samsung, LG, Nokia en nu dus ook HTC. De eerste toestellen worden in oktober / november in de winkels verwacht.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden