Komt Apple met meer nieuwe producten?


zondag 9 september 2012 | Categorie: Algemeen
Tags: Apple, iMac, iPod, iPad, iPhone
Apple heeft aanstaande woensdag 12 september een persevenement gepland staan. Al is er officieel niet bekend wat Apple zal gaan laten zien, er gaan vele geruchten over de producten die het bedrijf zal onthullen. Vrijwel zeker wordt een nieuwe iPhone aan het publiek getoond, maar er gaan nu steeds meer geruchten dat er meerdere producten het levenslicht zullen zien.

iPhone 5
Dat tijdens het pers-event een nieuwe iPhone getoond zal worden, die volgens de geruchten de iPhone 5 gaat heten, is zo goed als zeker. De uitnodiging voor het event toont namelijk een grote 12 (een verwijzing naar 12 september?). De schaduw van deze 12 op de uitnodiging veranderd echter in een 5, wat volgens velen duidt op de nieuwe iPhone 5.

De iPhone 5 zal groter worden dan zijn voorganger, voornamelijk het display zal een stuk groter worden. Daarnaast zal de camera voorzien zijn van een hogere resolutie. Er wordt daarnaast gesproken over de nieuwe 4G mobiele internetstandaard, al gaat het hierbij om geruchten. Uiteraard zal het toestel voorzien zijn van snellere rekenchips en verbeterde en uitgebreidere software.

iPod
Naast de iPhone 5 gaat het gerucht dat Apple aanstaande woensdag ook met nieuwe iPods komt. De website 9to5mac heeft het in een artikel op hun website over vernieuwde modellen van de iPod Shuffle, iPod Nano en iPod Touch-modellen. Over de nieuwe modellen is echter nog weinig bekend.
De iPod Touch zou verschijnen in twee nieuwe varianten die naast de huidige Touch verkocht gaan worden. De nieuwe uitvoeringen zullen iets duurder worden dan de huidige iPod Touch en voorzien zijn van een groter 4 inch touchscreen (de iPod Touch heeft nu een 3,5 inch display). Over de nieuwe iPod Nano en iPod Shuffle is verder niets bekend.

iMac
Naast de geruchten over de nieuwe iPod's spreekt Fox News over een aankomende introductie van een nieuwe reeks iMacs. Het bedrijf meld op basis van anonieme bronnen dat er een nieuwe serie iMacs aan staat te komen en dat binnenkort de introductie van deze nieuwe lijn plaats zal vinden. Een goede kans bestaat dus dat deze aanstaande woensdag onthuld zullen worden.
MacRumors merkte eerder al op dat in de Verenigde Staten de huidige 27 inch iMac niet meer op voorraad was. Dit kan erop duiden dat deze inderdaad niet meer geproduceerd wordt en dat er dus een nieuwe reeks iMacs aan staat te komen. Of de nieuwe iMacs uitgerust zullen zijn met een 'Retina-display', de nieuwe displays met zeer hoge resolutie waar mee de iPhone 4S en de nieuwe iPad uitgerust zijn, is niet bekend.

iPad
Al een tijdje gaan de geruchten dat Apple met een kleinere variant van de populaire iPad op de markt zal komen. Op deze manier zou het bedrijf in willen springen op segmenten van de markt waarop het bedrijf op dit moment nog niet actief is. Het zou dus zeer goed kunnen dat 12 september naast een nieuwe iPhone ook een kleinere variant van de iPad onthuld zal worden. Deze tablet zou ervoor zorgen dat Apple nog meer de concurrentie aangaat met de Galaxy Tab's van Samsung, die al in verschillende kleinere formaten verkrijgbaar is.


Zoals altijd bij Apple blijft het tot op het moment van de presentatie onduidelijk wat er precies laten zien zal worden op het event. Bovenstaande geruchten klinken allemaal heel logisch, het zal echter afwachten zijn of de fans met hooggespannen verwachtingen niet teleurgesteld zullen gaan worden. Aanstaande woensdag, 12 september, zal het allemaal duidelijk worden. We kijken ernaar uit!

Reacties op dit artikel:

android
Pff, wat is dat toch altijd met die hype rond dit merk? Waarom wordt er toch zo veel over dit bedrijf en haar producten gespeculeerd? Als je het mij vraagt gewoon een grote bubble die puur gecreëerd is door goede marketing van Apple!
10-09-2012, 10:59u
iphone
Hmm... Je moet dus sowieso het toestel aanschaffen als je deze 10 euro betaalt? Zonder dat nu bekend is wat de tarieven voor het toestel gaan zijn? Blijf het raar vinden...
10-09-2012, 10:51u
GSMplek
Het is inderdaad opmerkelijk dat Phonehouse dit doet. Toch garandeert dit dat je als één van de eersten je iPhone 5 in handen hebt. Daarnaast ontvang je voor dit bedrag ook direct een korting op accessoires:

Phonehouse iPhone 5 reserveren

10-09-2012, 10:46u
iphone
De iPhone 5 alvast reserveren bij Phonehouse? Oplichterij als je het mij vraagt! Voor 10 euro de eerste zijn die erbij is, zonder te weten wat de levertijd zal worden? Misschien heeft Apple dit keer wel meer dan genoeg toestellen om aan de vraag te voldoen. Als je het mij vraagt onzin om die 10 euro te betalen!
10-09-2012, 10:42u
GSMplek
Zo goed als zeker komt inderdaad de iPhone 5 overmorgen. Deze iPhone zal geen volledig glazen achterzijde meer hebben, maar glas en aluminium zullen afgewisseld worden.
De nieuwe iPhone is daarnaast zelfs al te pre-orderen bij Phonehouse. Voor 10 euro kunnen Nederlanders op dit moment al de iPhone 5 reserveren. Dit geld krijg je retour als de iPhone 5 niet direct leverbaar wordt.

Phonehouse: "Als Phone House niet in staat is om binnen één maand na de officiële Nederlandse leverdatum een nieuwe smartphone te leveren, kan je bij de winkel van inschrijving de 10 euro retour ontvangen."

We kijken net als velen reikhalzend uit naar woensdag!
10-09-2012, 10:39u
bravia
Als Apple inderdaad al die producten tegelijk zou introduceren zou dat niet erg slim zijn. Denk niet dat ze dat gaan doen.
10-09-2012, 10:23u
iphone
Ben heel erg benieuwd naar waarmee Apple dit keer aankomt! Ik blijf grote fan van het bedrijf, het zijn tot nu toe allemaal topproducten die super werken!
Het zou mooi zijn als al bovenstaande producten gelanceerd zullen worden, al vraag ik me af of dat niet een beetje te veel tegelijk zou zijn...
10-09-2012, 10:21u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden