Nintendo Wii U verkrijgbaar vanaf 30 november


vrijdag 21 september 2012 | Categorie: spelcomputers
Tags: Nintendo, Wii U
Nintendo zal naar verluid zijn nieuwe spelcomputer, de Nintendo Wii U, vanaf 30 november in de winkels hebben liggen. Deze compleet vernieuwde spelcomputer van Nintendo is vanaf die datum leverbaar in twee varianten. Een adviesprijs heeft Nintendo nog niet vastgesteld.

Compleet vernieuwd
Nintendo heeft groot succes geboekt met haar spelcomputer, de Nintendo Wii. Van de opvolger, de Wii U, verwacht Nintendo dan ook weer veel. Opmerkelijk is de nieuwe manier van besturing die Nintendo heeft toegevoegd aan de spelcomputer. Op de Nintendo Wii U worden games bestuurd met een 'GamePad', een controller met een geïntegreerd touchscreen. Daarnaast zijn ook de gebruikelijke fysieke besturingselementen aanwezig als de joystick en het 4-wegs pijltjesknopje. De Nintendo Wii U wordt nog wel op de televisie aangesloten, het touchscreen is echt voor een vernieuwde besturing van games bedoeld.

Varianten
Nintendo zal de Wii U in twee verschillende versies in de winkels aanbieden. De eerste en goedkoopste van de twee is wit. Dit 'Wii U Basic Pack' zal voorzien zijn van 8GB. De witte Wii U zal verkocht worden inclusief een GamePad met touchscreen en stylus en een hdmi-kabel.
De tweede variant, een zwarte Wii U 'Premium Pack', zal als extra's 32GB opslag hebben in plaats van 8GB en geleverd worden met extra accessoires. Hieronder vallen een laadstation voor de GamePad en houders voor de console en controller.
Als optie is er ook een controller beschikbaar zonder touchscreen, deze dient los aangeschaft te worden. Daarnaast zijn ook de controllers van de huidige Nintendo Wii te gebruiken op de Wii U, hiervoor dient wel een 'Sensor Bar' op de Wii U aangesloten te worden. Bij de zwarte variant is deze Sensor Bar inbegrepen.

Beschikbaarheid games
Op de introductiedatum op 30 november zullen negen spellen voor de Nintendo Wii U beschikbaar zijn. Het gaat hierbij om de volgende titels:
 • New Super Mario Bros U
 • Nintendo Land
 • FIFA 13
 • Mass Effect 3
 • Call of Duty: Black Ops II
 • Nano Assault Neo
 • Rayman Legends
 • Trine 2:
 • Director's CutToki Tori 2
 • ZombiU
 • Bayonetta 2


Prijzen
De prijzen van de Nintendo Wii U zijn vooralsnog niet exact bekend. Nintendo heeft ervoor gekozen (nog) geen adviesprijs vast te stellen. Mocht Nintendo besluiten de adviesprijs helemaal niet aan winkels door te geven, dan zouden de winkels zelf mogen beslissen wat de prijs is die ze vragen voor de console. Vooralsnog ligt de adviesprijs voor de Wii U in Nintendo's thuisland Japan op omgerekend 260 euro. In Nederland kunnen we dus zeker minimaal een vergelijkbare prijs verwachten.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden