Opvolger xBox 360: Maak kennis met xBox One


dinsdag 21 mei 2013 | Categorie: spelcomputers
Tags: xBox One, Microsoft
De xBox 360 is nog altijd een populaire spelcomputer op het moment. Hoewel de spelcomputer al een tijd meegaat, blijft hij onverminderd populair. Toch komt Microsoft met een opvolger voor de xBox 360, de xBox One. Multimedia staat hierbij nóg meer centraal.

Hoewel de xBox 360 nog altijd erg populair is, vind Microsoft het tijd voor een opvolger. Microsoft zal wel moeten, het bedrijf voelt de druk van Sony dat begin dit jaar aankondigde met een nieuwe Playstation te komen. Als reactie op de komst van de Playstation 4 heeft Microsoft nu de xBox One aangekondigd, een gameconsole waarbij multimediabeleving centraal staat.

Gaming


Hoewel multimedia een belangrijke rol krijgt bij de nieuwe xBox One zal het spelen van games nog steeds de belangrijkste mogelijkheid zijn van de xBox One. Microsoft belooft met de nieuwe generatie xBox 'games die bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn'. Games worden online opgeslagen zodat je altijd en overal verder kunt met je eigen games, op welke xBox One dan ook. Je instellingen, games en opgeslagen spellen worden gedownload en je kunt direct verder spelen.

Multimedia


Naast gaming staat ook entertainment centraal bij de nieuwe xBox One. Met de console kun je tijdens het gamen je favoriete muziek afspelen, via het startscherm heb je direct toegang tot de nieuwste tv series, de beste films of kun je direct het internet op. Zelfs skypen in HD beeldformaat en applicaties op je televisie behoren tot de mogelijkheden van de xBox One. Hiermee wil Microsoft duidelijk een meer centrale rol in de huiskamer veroveren voor de xBox One.

Prijs en beschikbaarheid


De xBox One zal in de winkels komen te liggen voor een prijs van 499 euro. Voor dit bedrag krijg je een xBox One console, een controller en het vernieuwde kinect systeem. Het introductiepakket zal naar verwachting vanaf eind dit jaar verkrijgbaar zijn.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden