Playstation 4 in verkoop in Nederland


vrijdag 29 november 2013 | Categorie: spelcomputers
Tags: Sony, Playstation 4, gaming
Vannacht klokslag middernacht was het eindelijk zover: de Playstation 4 ging in de verkoop. Vanaf dat moment is de nieuwste spelcomputer van Sony verkrijgbaar in Nederland. Verschillende winkels organiseerden speciale nachtopeningen. Vele gamers stonden dan ook al ruim van tevoren in de vaak lange rijen om als één van de eersten in Nederland hun Playstation 4 te bemachtigen.

Twee weken na de release in Noord-Amerika is de Playstation 4 nu ook in Nederland en de rest van Europa verkrijgbaar. Verschillende winkels organiseerden speciale nachtopeningen en openden om twaalf uur vannacht de deuren zodat fanatieke gamers geen moment meer hoeven te missen van de Playstation 4. Om half twaalf stonden dan ook al lange rijen voor de winkels. Bij de Game Mania winkel in Almere stonden rond dat tijdstip al bijna honderd mensen te wachten. Ook bij andere verkooppunten in Nederland stonden veel mensen te wachten op het moment dat ze hun console in ontvangst konden nemen.

Tweede levering Playstation 4 spelcomputers


De Playstation 4 is nog geen dag verkrijgbaar in Nederland, toch is de nieuwste gameconsole al weer vrijwel helemaal uitverkocht. Gamers die voor half augustus hun PS4 gereserveerd hadden krijgen als eersten hun spelcomputers geleverd. Daarna volgen de andere pre-orders, waarna de restanten voor vrije verkoop bedoeld zijn. De verwachting is echter dat nog dit weekend geen Playstation 4 meer verkrijgbaar is in de Nederlandse winkels.

Sony Benelux kan niet vertellen wanneer een vervolglading Playstation 4's naar in Nederland beschikbaar zal komen. Verschillende winkels hebben de levertijd dan ook opgeschroefd. Bij Mediamarkt is de levertijd van de Playstation 4 verhoogd naar 4 weken. Game Mania kan niet beloven dat de ze dit jaar de Playstation 4 nog op voorraad zullen hebben en verschillende andere winkels vermelden zelfs levertijden van eind januari.

Playstation 4 verkooppakket en games


De Playstation 4 werd begin dit jaar al aangekondigd. Vele gamers keken al langer uit naar de opvolger van de Playstation 3, welke inmiddels al weer zeven jaar mee gaat. Met de Playstation 4 heeft Sony tevens een nieuwe controller geïntroduceerd, de Dualshock 4. Ook zien vershillende nieuwe spellen het levenslicht.

Het verkooppakket van de Playstation 4 bestaat uit een console en een Dualshock 4 controller. Extra controllers en accessoires waaronder de Playstation-camera zijn los verkrijgbaar. Met de release van de Playstation 4 in Nederland zijn gelijk verschillende games leverbaar. Populaire spellen zijn Fifa 14, Assassin's Creed 4: Black Flag, Call Of Duty: Ghosts en Battlefield. Daarnaast heeft Sony hun eigen games Killzone: Shadow Fall en avonturenspel Knack toegevoegd aan de releaselijst. Meer games zullen snel volgen.

Met de Playstation 4 brengt Sony de langverwachte opvolger voor de nog altijd zeer populaire Playstation 3. Deze spelcomputer gaat sinds de introductie in 2006 al weer zeven jaar mee, maar wordt nog altijd goed verkocht. De Playstation 4 zal gamen weer naar een hoger niveau brengen, net als de PS3 zeven jaar geleden deed. Snellere en betere hardware, een nieuwe controller en nieuwe games moeten van de Playstation 4 een groot succes maken.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

GSMplek
Same here! Sinds afgelopen vrijdag in bezit en vrij weinig slaap gehad dit weekend... verslavend!!!
02-12-2013, 13:59u
PS4
Heb 'm inmiddels al weer een week of twee in mijn bezit, twee slapeloze weken! haha
Succes jullie allen die nog een Playstation 4 proberen te bemachtigen!
29-11-2013, 22:45u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden