Xbox One: net als PS4 miljoen verkocht op dag 1


dinsdag 26 november 2013 | Categorie: spelcomputers
Tags: Xbox One, Microsoft, gaming
Microsofts Xbox One is meer dan een miljoen keer verkocht gedurende de eerste dag dat de spelcomputer in de winkels lag. Waar Sony vorige week in één dag meer dan een miljoen Playstation 4 consoles wist te verkopen, heeft Microsoft dat deze week ook weten te presteren met hun nieuwe Xbox One. Hiermee staat de Xbox One direct in het rijtje met snelst verkopende spelcomputers ooit. Microsoft spreekt van de grootste lancering in de geschiedenis van de Xbox.

De Xbox One werd afgelopen vrijdag gelanceerd, een week na de introductie van de Playstation 4. Microsoft heeft ervoor gekozen de Xbox One direct in 13 verschillende afzetmarkten beschikbaar te maken. Hieronder vallen Noord-Amerika, Australië en delen van Europa en Zuid-Amerika. Nederland valt hier nog niet onder.

Absolute verkooprecords


Een miljoen exemplaren van een nieuwe spelcomputer verkopen binnen een dag tijd; nog nooit eerder lukte het fabrikanten dergelijke verkoopcijfers zo snel te behalen. Afgelopen week was Sony de eerste die ruim een miljoen exemplaren van de Playstation 4 in de eerste 24 uur verkocht. Microsoft volgt dit goede voorbeeld en ook dit bedrijf weet meer dan een miljoen consoles binnen 24 uur te verkopen. Wel valt op te merken dat Microsoft de Xbox One direct in 13 afzetmarkten geïntroduceerd heeft, waar Sony slechts één (alleen Noord-Amerika) nodig had om de miljoen exemplaren te bereiken.

Xbox One nog niet beschikbaar in Nederland


De Xbox One is in verschillende Europese landen beschikbaar sinds vrijdag, helaas valt Nederland hier nog niet onder. Nederlandse Xbox fans zullen nog even moeten wachten, niet eerder dan in 2014 zal de Xbox One in Nederland beschikbaar komen. Hiermee mist Microsoft de kerstperiode wanneer traditiegetrouw altijd veel spelcomputers verkocht worden. De Playstation 4 komt 29 november al beschikbaar in Nederland, mooi op tijd nog om als kerstcadeau onder de kerstboom te liggen.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden