Nokia presenteert eerste Android telefoons


maandag 24 februari 2014 | Categorie: mobiele telefoons
Tags: Nokia, Android, Nokia X, Nokia X+, Nokia XL
Nokia heeft vanmorgen haar eerste smarthpones met Android besturingssysteem gepresenteerd. Het gaat om een drietal toestellen die draaien op het OS van Google. Dat Nokia komt met smartphones die van Android voorzien zijn is opvallend te noemen, aangezien Microsoft, eigenaar van de telefoontak van Nokia, zelf ook een mobiel besturingssysteem heeft. De drie smartphones van Nokia voorzien van Android zullen voor ongeveer 100 euro in de winkels komen te liggen. Met deze budget-androids wil Nokia de onderkant van de smartphonemarkt bereiken.

Budget prijs; budget specificaties


Het lage prijskaartje van de eerste Android smartphones van Nokia is terug te zien in de eigenschappen van de toestellen. Topprestaties hoeven we van de budget-androids niet te verwachten. De drie telefoons zijn voorzien van een 3- of 5–megapixel camera en beperkte opslagruimte.

Nokia X


De Nokia X is een 'Android' smartphone voorzien van een 1GHz dual-core processor met 512 MB werkgeheugen. Het 4 inch grote touchscreen heeft een resolutie van 854 x 480 pixels, aan de achterzijde bevind zich een 3 megapixel camera zonder flits en het toestel draait op Android 4.1.2. Deze Android versie is echter zo aangepast dat het niet meer als Android te herkennen is. De interface doet door het gebruik van tegels sterk denken aan Windows Phone, het OS van Microsoft waar de overige Nokia smartphones gebruik van maken. De grootte van het opslaggeheugen bedraagt 4GB en kan uitgebreid worden tot maximaal 32 GB.

Wat verder opvalt is het ontbreken van de Android Play Store. Apps en games zullen via de eigen winkel van Nokia gedownload moeten worden. Naast Android apps kunnen ook speciale Microsoft apps geïnstalleerd worden (geen Windows Phone apps), waaronder speciale Skype of Onedrive apps.

De Nokia X zal verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, waaronder rood, wit, geel, groen, zwart en blauw. De prijs voor de Nokia X bedraagt 89 euro en het toestel is per direct beschikbaar.

Nokia X+


De Nokia X+ zal een betere variant van de Nokia X gaan bedragen. De 'plus' zit hem in het feit dat de X+ voorzien zal zijn van extra geheugen (intern geheugen van 768MB in plaats van 512MB) en geleverd wordt met een extra micro-SD kaartje van 4GB. De prijs voor de Nokia X+ zal ongeveer 10 euro hoger liggen dan die van de Nokia X en zal 99 euro bedragen. De Nokia X+ is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2014.

Nokia XL


De Nokia XL is de 'beste' van de drie Android toestellen die Nokia gepresenteerd heeft. De Nokia XL zal voorzien zijn van een 5 megapixel camera mét flitser en beschikken over een 5 inch touchscreen. Aan de voorzijde is een extra 2 megapixel camera toegevoegd. De Nokia XL is eveneens vanaf het begin van het tweede kwartaal beschikbaar, voor een prijs van 109 euro.

Bekijk alle Android telefoons hier

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden