EA: sterke verkoopdaling games PS3 en XBOX360


donderdag 30 januari 2014 | Categorie: PlayStation 4 games
Tags: EA games, PS4, Xbox 360
EA games, spelontwikkelaar van games voor onder andere Playtation, Xbox en PC, heeft het laatste kwartaal van 2013 een flinke daling in de verkopen van Playstation 3 en Xbox 360 games gezien. Het bedrijf wist 35 procent minder games te verkopen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Belangrijkste oorzaak voor de grote daling in de verkoop van PS3 games en Xbox360 games is de komst van de nieuwe generatie spelcomputers, de Xbox One en Playstation 4.

Traditioneel is het laatste kwartaal van het jaar een goede periode voor de gameverkoop. Vooral de feestdagen stuwen de verkopen aan het einde van het jaar. Het laatste kwartaal van 2013 viel voor EA games echter tegen. Het bedrijf was er al vanuit gegaan dat de verkopen zouden dalen door de komst van de next-gen spelcomputers, de Xbox One en de Playstation 4. De daling in de verkopen van Xbox 360 games en Playstation 3 games was echter groter dan het bedrijf voorzag, aldus Blake Jorgesen, financieel directeur van het bedrijf.

PS4 games en Xbox One games populair


EA Games doet het wel goed met games voor de Playstation 4 en Xbox One. Hoewel spellen van de concurrentie de lijst met best verkochte games aanvoeren (Call of Duty van ontwikkelaar Activision), heeft EA Games drie games in diezelfde lijst staan. Battlefield 4, Madden NFL 25 en Fifa 14 stonden met de feestdagen in de lijst bestverkochte games.

Groei verwacht


EA Games wist het laatste kwartaal van 2013 een omzet van 808 miljoen dollar te behalen. De kosten waren echter hoger, waardoor het bedrijf een netto verlies van 308 miljoen dollar noteerde. EA Games verwacht dit het eerste kwartaal van 2014 weer goed te maken met een miljard dollar omzet en een winst van 230 miljoen dollar. Opmerkelijk was dat het laatste kwartaal van 2013 meer dan 130 miljoen dollar verdient is met een mobiele game, The Simpsons: Tapped Out.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden