Samsung verkoopt meer tablets en smart-tv's

26 Jan 2014
Categorie: tablets
Tags: Samsung, tablets, smart tv
Samsung heeft de afgelopen drie maanden flink meer tablets verkocht dan de maanden daarvoor. De stijging dankt Samsung aan de introductie van de Galaxy Tab3-serie en de nieuwe Galaxy Note 10.1 2014 versie. Ook de verkopen van de televisies van het bedrijf stegen sterk. De verkoop van smartphones nam echter wat af, aldus Samsung.

Nieuwe modellen stuwen verkopen


De introductie van de nieuwe Galaxy Tab 3 en de vernieuwde Galaxy Note 10.1 tablet hebben Samsung een flinke stijging in de verkopen van tablets opgeleverd. De nieuwe modellen uit het tablet assortiment van Samsung zorgen ervoor dat het bedrijf aanzienlijk meer tablets wist te verkopen. Deze verkoopgroei dankt het bedrijf voornamelijk aan de verkopen in de Verenigde Staten en Europa. In deze regio's zijn Samsung's tablets erg populair en hebben meer mensen Samsung tablets aangeschaft.

Flinke stijging verkochte televisies


Naast de toegenomen verkopen op de tabletmarkt doet Samsung het ook goed op de markt voor televisies. Het laatste kwartaal van 2013 zijn 63 procent meer televisies verkocht dan het kwartaal ervoor. Daarnaast stegen de verkopen van televisies met een beeldformaat groter dan 60 inch zelfs met 80 procent. De verwachting is dat het tweede kwartaal van 2014 de stijging nog groter zal worden gezien het komende WK voetbal, dat in juni begint in Brazilië.

Daling verkopen Samsung smartphones


Ondanks de grote populariteit van Samsung smartphones zijn de verkopen in deze productcategorie iets afgenomen. Samsung schrijft deze daling toe aan het feit dat eerst onverkochte voorraden van het kwartaal ervoor weggewerkt moesten worden. Daarnaast hebben de verkopen van Samsung afgelopen zomer een flinke groei doorgemaakt, waardoor de verkopen het laatste kwartaal van het jaar daalden en lager uitvielen.
Deel dit bericht:     
| | Meer netwerken

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden