Ook Facebook aan virtual reality met overname


woensdag 26 maart 2014 | Categorie: Algemeen
Tags: Facebook, Virtual reality, Oculus VR
Virtual reality, veel bedrijven zien er toekomst in. Zo ook Facebook. De social media reus zet het overnamepad voort en heeft zich in de virtual reality markt gemengd met de overname van virtual reality-bedrijf Oculus VR. Virtual reality brillen maken het mogelijk games, films of video te ervaren alsof het echt is. Facebook betaalt omgerekend anderhalf miljard euro (2 miljard Dollar) voor het bedrijf.

Virtual reality


Virtual reality is een techniek waarmee gebruikers ervaren of ze zelf deel uit maken van de wereld die geprojecteerd wordt. Een virtual reality bril schermt het zicht van de gebruiker naar buiten af en toont de ogen een videobeeld. Doordat het enige dat de gebruiker ziet het virtuele beeld is, wordt dit beeld ervaren als levensecht. Daarnaast kan een 3D ervaring gemakkelijk gecreëerd worden door beide ogen een nét iets ander beeld te tonen. Onze ogen zien in werkelijkheid beelden vanuit een nét iets ander standpunt. Hierdoor wordt 3D ervaren, iets wat ook bereikt wordt door beide ogen een net iets ander videobeeld te tonen.

Facebook en virtual reality


Facebook wil zich met de overname van virtual reality-bedrijf Oculus VR mengen in de virtual gamingwereld. Oculus VR staat momenteel bekend om de speciale brillen van het bedrijf waarmee gamers volledig opgaan in een spel opgaan, de zogenaamde virtual reality brillen. Mark Zuckerberg ziet echter veel meer toepassingen: "Stel je voor, studeren in een klaslokaal met studenten en docenten van over de hele wereld, of een wedstrijd direct langs de lijn meemaken. En je hoeft er alleen maar een bril voor op te zetten".

Dat Facebook zich in deze markt mengt is op het eerste gezicht opmerkelijk te noemen. VR (virtual reality) brillen worden momenteel voornamelijk ingezet voor verbeterde game-ervaringen. Dat Facebook er echter meer plannen mee heeft maakt het bedrijf geen geheim van. Naast games wil Facebook van Oculus een platform maken voor allerlei andere ervaringen. "Stel je voor dat je aan het veld zit bij een wedstrijd, studeert in een klaslokaal met studenten en leraren van over de hele wereld of een persoonlijk consult hebt met een dokter - gewoon door thuis een bril op te zetten", aldus Zuckerberg. Facebook zal de virtual reality techniek veel breder willen gaan inzetten waardoor de brillen in het sociale leven een steeds grotere rol zullen gaan innemen.

Oculus VR


Het bedrijf Oculus VR richt zich op virtual reality toegepast in brillen voor de game-industrie. Gamers ervaren zo een realistische gamewereld, wat een extra dimensie meegeeft aan de games. Het bedrijf is een tijdje terug groot geworden door het enorme succes op crowdfundingsite Kickstarter. Hier bracht Oculus Rift 2,5 miljoen dollar op voor de ontwikkeling van de bril. Inmiddels werken verschillende gameontwikkelaars samen met het bedrijf om software voor de bril te maken. Facebook heeft aangegeven Oculus VR zelfstandig te laten opereren en de bril niet te willen voorzien van Facebook logo's en dergelijken.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden