Philips presenteert televisies met Android


vrijdag 28 maart 2014 | Categorie: televisies
Tags: Philips, Android tv, Ultra HD
Philips heeft drie Android-tv's onthuld die op de Nederlandse markt gericht zijn. De televisies zijn voorzien van het Android besturingssysteem en zullen dus geschikt zijn voor het gebruik van apps, net als op smartphone en tablet. Het gaat om een drietal televisies, twee voorzien van full-HD beeldscherm en één van een UHD (ultra HD) beeldresolutie.

De Android tv's zullen in de 8000 serie van Philips het assortiment versterken. De full-HD resolutie Android tv's zullen typenummer 8100 en 8200 dragen en krijgen een beeldformaat van 48 en 55 inch. Het topmodel Android tv zal voorzien zijn van een 55 inch beeldscherm met ultra hd-resolutie van 3840 x 2160 pixels en typenummer Philips 8800 dragen.

Specificaties


Uiteraard horen bij televisies in het topsegment bijbehorende specificaties. Philips gaat de Philips 8100 en 8200 serie Full-HD Android tv's dan ook voorzien van 800 Hz Perfect Motion Rate. Het topmodel, de Ultra HD Philips 8800 Android tv, zal beschikt over 1000 Hz Perfect Motion Rate Ultra. Uiteraard zijn de televisies voorzien van voldoende geheugen om de Android apps te installeren; de gebruiker heeft 2,7 GB aan opslag over om favoriete applicaties te kunnen installeren. Apps als Youtube, Google Chrome en andere Google apps zijn standaard voorgeïnstalleerd.

Uiteraard heeft Philips de tv's voorzien van voldoende aansluitmogelijkheden voor bluray speler, home cinema sets en dergelijken. Zo zijn de televisies voorzien van vier HDMI poorten, drie USB aansluitingen, een scart aansluiting en een ethernet aansluiting voor een eventuele internetverbinding via een kabel.

De full-HD televisies hebben een dikte van slechts 13 millimeter en zijn voorzien van een quad-core processor met vier rekenkernen voor de benodigde rekenkracht. De ultra-HD versie is met 38 millimeter iets dikker en beschikt over een hexa-core processor met zes rekenkernen. Alle Android tv's zullen bestuurd kunnen worden met pointer, cursornavigatie, tekstinvoer, spraak en gebaren.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden