Apple iPhone 5 specificaties

Apple iPhone 5

Specificaties

Introductie:2012
besturingssysteem: iOS 6
internet:
camera: 8 Megapixel
Autofocus
f/2.4
Full-HD video met 30 beelden per seconde (1080p at 30fps)
GPS: Ja, met A-GPS
Alle specificaties

Product niet verkrijgbaar

Op dit moment is de prijs van de Apple iPhone 5 mobiele telefoon helaas niet bekend. Bekijk alternatieven voor de Apple iPhone 5

Bekijk alternatieven

Reviews

geen beoordelingen

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Plaats review

Apple iPhone 5 specificaties

merk Apple
model iPhone 5
introductie 2012
ean 0885909636075
afmetingen 123,8 x 58,6 x 7,6mm
gewicht 112 gram
soort beeldscherm IPS touchscreen, retina display
afmetingen beeldscherm 4 inch, 16:9 breedbeeld
display resolutie 1136 x 640 pixels, 326 pixels per inch
3D display Nee
i Een mobiele telefoon is in te delen in verschillende categorieën. Een smartphone bijvoorbeeld is een telefoon die met mobiel internet te gebruiken is. vorm smartphone
i

qwerty

qwerty staat voor de meestgebruikte toetsenbordindeling. De qwerty indeling wordt in de meeste westerse landen gebruikt. De letters 'qwerty' duiden op de eerste zes letters van de eerste letterregel op het toetsenbord, die qwerty vormen. Een qwerty toetsenbord wordt gebruikt op toetsenborden voor computers, laptops, maar ook mobiele telefoons maken tegenwoordig gebruik van een qwerty toetsenindeling.

qwerty toetsenbord
Nee
i De trilfunctie van een mobiele telefoon is bedoeld om bij bepaalde gebeurtenissen (als het ontvangen van een bericht of oproep) de gebruiker te waarschuwen zonder geluid. trilfunctie ja
intern geheugen 16GB / 32GB / 64GB
extern geheugen Nee
geheugen 1 GB
i

3G

3G is de aanduiding voor het 3e generatie mobiele telefoon netwerk. De eerste generatie was het analoge netwerk.Het 2e generatie netwerk was een stuk moderner digitaal mobiele telefonie netwerk, met betere stemoverdracht.Het 3e generatie netwerk is ook een digitaal netwerk, echter maakt dit netwerk het mogelijk grotere bandbreedte te behalen. Hierdoor is het mogelijk bijvoorbeeld te internetten op het mobiele netwerk, online videobestanden te streamen naar mobiele telefoons of te videobellen.Er bestaan verschillende soorten 3G netwerken, maar met meestgebruikte netwerk is UMTS.
De afkorting 3G staat voor de derde generatie standaarden voor mobiele telefonie en is een verzamelnaam voor alle op de UMTS-standaard (Universal Mobile Telecommunications System) gebaseerde communicatietechnieken en apparaten. Een 3G-gsm bijvoorbeeld beschikt over een UMTS-modem.De 3e generatie (3G) standaard is ontwikkeld als opvolger van het mobiele GSM-netwerk. Daarom wordt GSM – inclusief de daarbij horende uitbreidingen zoals EDGE – ook vaak de standaard voor mobiele telefonie van de tweede generatie (2G) genoemd. Met GSM of 2G waren voor de download transmissiesnelheden mogelijk van maximaal 220 Kbits/s.Met 3G of UMTS is dankzij het gebruik van nieuwe technieken, zoals WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access), de transmissiesnelheid verveelvoudigd. UMTS-uitbreidingen zoals HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) en HSUPA (High Speed Uplink Packet Access), die ook tot de derde generatie mobiele telefonie behoren en worden ondersteund door de nieuwe UMTS-modems, halen transmissiesnelheden van 7,2 Mbit/s en meer.Op dit moment zijn de drie grote exploitanten van mobiele netwerken, T-Mobile, Vodafone en KPN, voor een deel al begonnen hun mobiele netwerken met de standaard LTE (Long Term Evolution) voor de vierde generatie (4G) geschikt te maken.


Meer informatie over mobiel internet op tablet? Bekijk onze special "mobiel internet op je tablet".

3G
Ja + 4G LTE (VS only)
i

Wi-Fi

Wifi is een techniek die draadloos internet mogelijk maakt. Data word verstuurd via een radio-zender in het modem en een ontvanger in de computer of het apparaat. Deze techniek maakt het mogelijk zonder snoeren te kunnen internetten op bijvoorbeeld laptop, computer, tablet, smartphone of zelfs camera's, televisies of afstandsbedieningen met ondersteuning voor draadloze Wifi netwerken.

wifi
Dual-band 802.11 a/b/g/n
i

bluetooth

Bluetooth is bedoeld voor een draadloze verbinding tussen mobiele apparaten over een korte afstand. Deze techniek wordt gebruikt voor draadloze headsets voor mobiele telefoons. Ook is het verzenden van bestanden tussen apparaten mogelijk. Apparaten die uitgerust kunnen zijn met bluetooth zijn onder andere computers, telefoons, (auto)radio's en mp3 spelers.

bluetooth
Ja, v2.0 met A2DP
infrarood nee
usb Nee
besturingssysteem iOS 6
i

processor

Een processor is de rekenchip van het apparaat. Deze chip is de belangrijkste chip, en maakt alle berekeningen die nodig zijn om het apparaat zijn functies te laten uitvoeren.

processor
A6 Quadcore
berichten SMS,
kleuren Zwart, wit
i

Megapixel (MP)

Megapixel staat voor één miljoen pixels. Beeldscherm en digitale beelden (foto's en video's) zijn opgebouwd uit pixels. Deze 'lichtpuntjes' hebben ieder een andere kleur, en vormen gezamenlijk het beeld. Het aantal pixels van foto's wordt veelal aangeduid in het aantal megapixels, wat dus niets anders betekent dan het aantal miljoen pixels waaruit de foto is opgebouwd.

camera
8 Megapixel
Autofocus
f/2.4
Full-HD video met 30 beelden per seconde (1080p at 30fps)
i

Megapixel (MP)

Megapixel staat voor één miljoen pixels. Beeldscherm en digitale beelden (foto's en video's) zijn opgebouwd uit pixels. Deze 'lichtpuntjes' hebben ieder een andere kleur, en vormen gezamenlijk het beeld. Het aantal pixels van foto's wordt veelal aangeduid in het aantal megapixels, wat dus niets anders betekent dan het aantal miljoen pixels waaruit de foto is opgebouwd.

maximale cameraresolutie
3264 x 2448 pixels
zoom Digitaal
flits Ja
videocamera Full-HD video met 30 beelden per seconde (1080p at 30fps)
2e camera met 1.2 megapixel at 30fps
tweede camera ja
i

GPS

GPS staat voor 'Global Positioning System' en is een manier van het bepalen van je positie met behulp van verschillende satellieten. Het GPS systeem wordt gebruikt voor het bepalen van de positie van navigatiesystemen en andere mobiele apparaten. Tegenwoordig zijn vrijwel alle smartphones en verschillende fotocamera's uitgerust met een GPS antenne. Hiermee kan nauwkeurig de positie van het apparaat bepaald worden en zo bijvoorbeeld een locatie aan een foto of bericht toegevoegd worden. Ook gebruiken veel mobiele apps de locatiegegevens om de inhoud van zoekresultaten te verbeteren of om informatie over de gebruiksdoelgroep te achterhalen.

GPS
Ja, met A-GPS
apps downloaden Ja
Dual SIM Nee
standbytijd Tot 225 uur
beltijd Tot 8 uur
muziektijd Tot 40 uur
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden