Samsung Galaxy Tab 10.1 in Nederland niet verboden

12 Aug 2011
Categorie: tablets
Tags: Samsung, Apple, tablet, Samsung Galaxy Tab 10.1
Samsung krijgt geen verbod de Samsung Galaxy Tab 10.1 in Nederland te verkopen, althans, voorlopig niet. De Nederlandse rechtbank heeft besloten Samsung eerst de mogelijkheid te geven de onderhandelingen met Apple af te ronden.

Apple is van mening dat Samsung met hun nieuwste tablet tot 10 patenten schend die Apple in handen heeft voor zijn iPad. Apple heeft Samsung dan ook aangeklaagd, met als eis een verbod op de import van de Galaxy Tab 10.1 in Europa.

In bijna heel Europa is intussen een importverbod actief, met Nederland als uitzondering. Hier was het wachten op een kort geding, dat de afgelopen 2 dagen plaatsgevonden heeft. De rechter heeft nu dus doen besluiten dat er voorlopig geen verbod komt op de import in Nederland. Samsung mag de onderhandelingen met Apple eerst afronden.

De uitspraak van de rechtbank is op 15 september en mocht er dan besloten worden toch ook een verbod in te stellen voor de verkoop in Nederland, dan gaat dat verbod op zijn vroegst pas in op 13 oktober. Tot die tijd mag Samsung dus in ieder geval in Nederland zijn nieuwste tablet pc aanbieden.
Deel dit bericht:     
| | Meer netwerken

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden