koffiezetapparaat kopen


Een nieuwe koffiezetapparaat kopen? Je wilt natuurlijk altijd de beste keuze maken en de koffiezetapparaat kopen die het best bij jou past.

Op deze pagina vind je handige tips die je hierbij helpen. In deze koophulp staan alle aandachtspunten en adviezen van experts op een rijtje. Zo weet je precies waarop je moet letten en koop je altijd de beste koffiezetapparaat!

Alle koffiezetapparaten

Tips bij het kopen van je koffiezetapparaat

Volautomatisch koffieapparaat

Een nieuw koffiezetapparaat kopen is lastig. Tegenwoordig heb je de keuze uit tientallen merken, een groot aantal verschillende koffiesystemen met ieder hun voor- en nadelen. Een goede keuze maken voor het beste koffiezetapparaat voor jouw situatie kan daarom een moeilijke beslissing zijn. Mediaplaats.nl begrijpt dat een goede keuze maken voor het beste koffieapparaat lastig is en heeft daarom een handige keuzehulp samengesteld. Hierin zijn alle soorten koffiemachines behandeld met als doel het de consument gemakkelijker te maken het beste koffiezetapparaat te kiezen.

Soorten koffiemachines

Tegenwoordig bestaan vele koffiesystemen, ieder met voordelen, maar ook nadelen. Espressomachines, koffiepad systemen (Senseo is één van de bekendste voorbeelden hiervan), koffieapparaten met cupjes (Nespresso apparaat, Illy Mie, Dolce Gusto), bonen koffiemachines (Senseo Sarista of automatische/volautomatische koffiezetapparaten) of de koffiezetapparaten voor filterkoffie.

Het is erg belangrijk bij het maken van je keuze voor een koffiezetapparaat rekening te houden met welk soort systeem je voorkeur heeft. Niet ieder systeem of koffiezetapparaat kan elke soort koffie maken. Bedenk vooraf daarom goed welke koffie je wilt kunnen zetten met je koffiemachine.
Hieronder staan de verschillende soorten koffieapparaten verder uitgelegd, met de bijbehorende voordelen en nadelen.

Volautomatische koffiemachines

Volautomatische koffiemachines

Een volautomatische koffiemachine maalt verse koffiebonen waar de koffie vervolgens van bereid wordt. Hierdoor ben je verzekerd van de meest verse koffie. Een volautomatische koffiemachine is meestal aanzienlijk duurder in aanschaf en moet goed onderhouden worden. Regelmatig onderhoud en ontkalking is een must om de levensduur van het apparaat te verlengen, zeker bij intensief gebruik. Het voordeel is dat de koffie uit een volautomatisch koffieapparaat per kopje relatief goedkoop is (afhankelijk van de gebruikte koffiebonen). Daarnaast is een kopje koffie met één druk op de knop gezet en zeer snel klaar. Drink je veel koffie, dan is een volautomatische koffiemachine zeker het overwegen waard.

Een nieuwe variant van Philips op de volautomatische koffiemachines is de Senseo Sarista van Philips. Deze machine maakt gebruik van Bean-funnels, een soort plastic cartridge met verse koffiebonen.

Voordelen

 • Verse koffie
 • Smaak zelf volledig in te stellen
 • Veelzijdig en eenvoudig in gebruik

Nadelen

 • Heeft onderhoud nodig
 • Minder stil door bonenmaler
 • Duur in aanschaf

Capsule koffieapparaat

Capsule koffieapparaat

Een goede optie voor iemand die van lekkere koffie houdt en graag vaak varieert met koffiesmaken en soorten is een koffieapparaat dat werkt met capsules. De bekendste voorbeelden van capsule apparaten zijn Nespresso apparaten en Dolce Gusto apparaten. Een capsule apparaat werkt met speciale koffiecups, capsules van aluminium of kunststof met daarin gemalen koffie. Één cup wordt gebruikt om één kopje koffie mee te zetten. Koffiecupmachines maken koffie met water dat onder hoge druk door de capsule geperst wordt. Hierdoor is een nog betere smaaksensatie haalbaar. Het voordeel is dat iedereen zijn eigen smaak koffie kan drinken en dat een kopje koffie binnen een minuutje gereed is. Het nadeel van koffiecup apparaten is dat een kopje koffie vaak redelijk duur is.

Naast de bekende Nespresso apparaten en Dolce Gusto machines werken ook de Illy Mie apparaten met speciale koffiecups.

Voordelen

 • Goede smaakervaring
 • Geen koffieafval
 • Kopje koffie snel klaar

Nadelen

 • Hoge kosten per kopje koffie
 • Cups soms moeilijk verkrijgbaar

Koffieapparaat met koffiepads

koffiepad apparaat

Een bekende en veelgebruikte koffiemachine is de Senseo, een koffiezetapparaat dat werkt met koffiepads. Deze pads zijn meestal gemaakt van een vergelijkbaar materiaal als koffiefilters en bevatten gemalen koffie. Één pad wordt gebruikt voor één kopje koffie. Met een druk op de knop wordt vervolgens snel een kopje koffie gezet. Door het gebruik van koffiepads kan iedereen gemakkelijk zijn eigen favoriete smaak kiezen en deze snel kan zetten. Een nadeel is dat het niet mogelijk is espresso te maken met koffiepadapparaten. Wel kun je met sommige koffiepadmachines naast koffie ook thee of hot cholocate maken. Hier heb je vaak wel speciale adapters voor nodig aangezien de pads voor thee of chocolademelk andere afmetingen hebben dan de pads voor koffie.

De bekendste apparaten die gebruik maken van koffiepads zijn de Senseo apparaten van Philips en de Bosch Tassimo apparaten.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Geen koffieafval
 • Kopje koffie snel klaar

Nadelen

 • Geen espresso
 • Minder instelmoelijkheden

Filterkoffie apparaten

Filterkoffie apparaten

Iedereen kent de eenvoudige koffieapparaten waar losse koffiepoeder in gaat die door middel van een koffiefilter gefilterd wordt. Deze apparaten lijken dan wel ouderwets tussen de automatische koffiezetapparaten, toch worden filterkoffie apparaten nog altijd veel verkocht. Voornamelijk bij het zetten van een hele koffiekan is een filter apparaat handig. Veel van de automatische koffieapparaten en de apparaten met pads, capsules en dergelijken zijn hier niet echt geschikt voor. Daarnaast is gemakkelijk de sterkte van de koffie aan te passen door de koffiepoeder/water verhouding aan te passen. Tegenwoordig zijn de filterapparaten net zo mooi vormgegeven als de luxe, dure volautomaten.

Voordelen

 • Goedkoopste manier van koffie zetten
 • Grote hoeveelheden koffie zetten
 • Koffiesterkte gemakkelijk aanpasbaar

Nadelen

 • Koffie zetten kost meer tijd
 • Minder optimale smaak door koffie zetten zonder druk

Pads, capsules, bonen of gemalen koffie

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is dus of je gebruik wilt maken van koffiepads, koffiecapsules (koffiecups), koffiebonen of gemalen koffiepoeder. Heb je deze vraag helder, zoek dan een bijpassend apparaat. Daarnaast is de keuze voor koffiesoort die je graag drinkt van groot belang voor de keuze van koffiemachine. Niet ieder apparaat kan espresso koffie maken. De prijs speelt uiteraard ook een grote rol. Drink je af en toe koffie, dan is een koffiepad-apparaat een goede keuze. Je kunt dan relatief voordelig af en toe eens snel een kopje koffie zetten. Wil je vaak grote hoeveelheden koffie zetten? Dan is een filterapparaat de handigste keuze. Filterkoffie is ook nog eens de goedkoopste koffievariant. Hecht je veel waarde aan de koffiekwaliteit en keuzemogelijkheden qua sterkte, hoeveelheid en maling van de bonen? Kies dan voor een volautomatisch koffieapparaat. Stel jezelf dus vooraf de volgende vragen:

Koffieapparaat kopen? Stel jezelf de volgende vragen:

 • Hoe snel moet mijn koffie klaar zijn?
 • Welke soorten koffie wil ik kunnen zetten met het apparaat?
 • Heb ik voorkeur voor pads, cups (capsules), bonen of gemalen koffie?
 • Spelen de kosten (zowel per kopje koffie als voor het apparaat) een belangrijke rol?
 • Hoeveel koffie wil ik in één keer kunnen zetten?
Koffiebonen, pads en cups

Koffiemachines vergelijken

Vergelijk alle koffiezetapparaten op mediaplaats.nl. Je kunt keuze maken uit de verschillende koffiesoorten die je met de koffieapparaten kunt zetten, kiezen voor een pad-, capsule-, filter- of bonenkoffie. Op zoek naar een espressoapparaat, Senseo, Nespresso apparaat of Dolce Gusto koffiemachine? Op mediaplaats staan alle koffiezetapparaten overzichtelijk op een rijtje!
Wanneer je goed vergelijkt weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Een koffiemachine kopen is zo nog gemakkelijker. Zorg ervoor dat je weloverwogen besluit, een koffiemachine kost in veel gevallen een aanzienlijk bedrag; dan wil je er toch graag lang mee kunnen doen!

Best beoordeelde koffiezetapparaten: