Playstation 4 blog

Sony komt met een opvolger van de Playstation 3 spelcomputer, de Playstation 4. Lees hier alles over de ontwikkelingen op het gebied van de Playstation 4. Houd deze pagina zeker goed in de gaten. De informatie zal regelmatig geüpdate worden!

11-06-2013: Sony onthult Playstation 4

Gamers hebben er lang op moeten wachten en werden warm gehouden met teasers met flitsen van delen van de nieuwe Playstation 4, maar nu heeft Sony toch echt de volledige console onthult. De console is strak vormgeven; rechte hoeken en strakke lijnen kenmerken de Playstation 4. Net als de xBox One is de Playstation 4 verdeeld in twee delen, een glanzend en een mat deel. Met het design doelt Sony naar alle waarschijnlijkheid op een meer centrale rol van de Playstation 4 in de woonkamer, het apparaat ziet er niet meer uit als een spelcomputer, maar meer als mediaspeler. Bekijk hier de foto's.

21-05-2013: beelden Playstation 4 console

Sony heeft een korte teaser video op Youtube geplaatst waarop de Playstation 4 console in fragmenten weergegeven wordt. De console heeft zoals het er nu naar uitziet strakke, rechte vormen. Daarnaast zijn verschillende koelingroosters zichtbaar en zal de console zowel glanzende als matte zwarte delen hebben. Bekijk de video hieronder.

25-04-2013: "Playstation 4 krijgt de beste line-up ooit"

De line-up van de Playstation 4 belooft de 'beste ooit' te worden, aldus lead designer Mark Cerny van Playstation. Enkele titels die naar waarschijnlijkhied deel uitmaken van deze line-up zijn Assassins Creed IV, Destiny, Battlefield 4, Knack, Killzone: Shadow Fall en FIFA 14. De komende maanden zullen meer titels volgen.

02-03-2013: Playstation 4 interface bekend

Sony heeft screenhots van de Playstation 4 interface vrijgegeven. Onderstaande afbeelding geeft een eerste impressie van hoe de Playstation 4 softwarematig eruit zal gaan zien:

26-02-2013: 'Playstation 4 heeft sterkste lineup ooit'

Sony heeft vertrouwen in de gametitels die bij lancering van de Playstation 4 beschikbaar zullen zijn. Dit heeft Sony-topman Michael Denny gezegd. De beschikbare games hebben vaak een grote invloed op het succes van een nieuwe spelcomputer. Volgens de topman van Sony zijn bij de lancering van de Playstation 4 alle belangrijke genres vertegenwoordigd en wordt er tegelijk sterk geïnnoveerd. Hierbij wordt gedoeld op de nieuwe games Killzone Shadow Fall (een schietspel) en Drive Club (een racespel).

26-02-2013: Diablo 3 offline speelbaar op Playstation

Diablo 3 zal naast een online spelmodus ook offline te spelen zijn. Een woordvoerder van Sony heeft dit verteld. De offline speelmogelijkheid zou gelden voor de Playstation 4, maar ook voor de Playstation 3 versies van het spel.

25-02-2013: Officiële Playstation 4 trailer

Sony heeft een officiële trailer voor de nieuwe Playstation vrijgegeven. Bekijk hem hieronder!

24-02-2013: Amsterdamse Guerrilla Games komt met vijfde deel in de Killzone-serie

Tegelijk met de introductie van de Playstation 4 zal het vijfde deel in de Killzone serie uitkomen, Killzone Shadow Fall. Veel is nog niet losgelaten over het nieuwste deel in de serie, duidelijk is wel dat de speler het net als in de vorige versies opneemt tegen de Helghast, wezens die genetisch superieur aan de mens zijn.

23-02-2013: Geen 4K (4x HD resolutie) gaming op PS4, wel 4K video

De Playstation 4 kan 4K (4 keer hogere resolutie dan HD) video afspelen. Helaas geld dit niet voor gamebeelden. Deze zullen full-HD als hoogste resolutie ondersteunen. Daarnaast dienen de beelden origineel 4K resolutie te hebben, de PS4 kan lagere resolutie beelden niet upscalen naar 4K resolutie. Dit blijkt uit een interview dat gamesite JoyStiq had met een topman van Sony.

21-02-2013: Games verder spelen op de Vita

Nog een voordeel van cloudgaming: je spellen zullen voortaan online opgeslagen gaan worden. Hierdoor wordt het voortaan mogelijk je opgeslagen spel verder te spelen op een andere Playstation 4 of zelfs op de Playstation Vita!

21-02-2013: Nieuwe controllers

Vernieuwde controller ('Dualshock 4') krijgt extra knop voor het delen van gamecontent. Hierbij kan gedacht worden aan opnames van gamebeelden die gedeeld kunnen worden via social media. Daarnaast krijgt de controller een Touchpad als toegevoegde besturingselement. Ook worden de controllers uitgerust met een spelerslichtje waarmee de speler geïdentificeerd kan worden door de spelcomputer. Tot slot is ook een koptelefoonaansluiting toegevoegd.

21-02-2013: Cloudgaming centraal bij Playstation 4!

Gamen in de 'cloud' staat centraal bij de Playstation 4. Gebruikers zullen hun games niet meer via een schijfje spelen, maar de games worden via een internetverbinding binnengehaald.

21-02-2013: De Playstation 4 komt er!

Op een persevent middernacht onze tijd heeft Sony bevestigd dat de nieuwe Playstation eraan komt! Helaas zijn er nog geen beelden van de console en is ook de exacte releasedatum en prijs nog niet bekend. Wel is meer duidelijk geworden over de mogelijkheden van de Playstation 4 en is de nieuwe controller onthuld. Nieuwsgierig? Lees hier meer!

01-02-2013: Pers-event op 20 februari

Sony heeft vandaag op haar Facebookpagina een bericht geplaatst dat verwijst naar 20 februari 2013. Tegelijk verscheen er ook een filmpje op Youtube. Zal dit de datum zijn dat Sony de Playstation 4 onthuld?

Lees meer en bekijk het filmpje

Deel dit bericht:     
| | Meer netwerken

Laat een reactie achter bij dit artikel:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

bravia
Hebbe! Hebbe! Hebbe! Kwijl.. Té vet! Beter komt hij snel op de markt, kan niet wachten!
21-02-2013, 13:59u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden