USB-stick kopen


Een nieuwe USB-stick kopen? Je wilt natuurlijk altijd de beste keuze maken en de USB-stick kopen die het best bij jou past.

Op deze pagina vind je handige tips die je hierbij helpen. In deze koophulp staan alle aandachtspunten en adviezen van experts op een rijtje. Zo weet je precies waarop je moet letten en koop je altijd de beste USB-stick!

Alle USB-sticks

Tips bij het kopen van je usb-stick

Checklist USB stick kopen:

USB sticks worden tegenwoordig veelvuldig gebruikt. Ze zijn handig om snel bestanden te kunnen delen met anderen of om bepaalde documenten altijd mee te hebben. Doordat dit opslagmedium zo populair is, zijn USB-sticks verkrijgbaar in vele soorten, maten en varianten. In dit artikel worden de belangrijkste kenmerken van USB-sticks uitgelicht.

Opslagcapaciteit

Het belangrijkste aspect van geheugensticks is de opslagcapaciteit. De hoeveelheid beschikbaar geheugen is bepalend voor de hoeveelheid bestanden opgeslagen kunnen worden. De capaciteit van USB-sticks wordt tegenwoordig aangegeven in GB's, Gigabytes. Met de toenemende bestandsformaten van hd-video, foto's en filmbestanden neemt de vraag naar opslag met grotere capaciteit ook toe. De opslagcapaciteit van USB sticks neemt dan ook nog steeds toe. Varianten met 64 of zelfs 128gb zijn geen uitzondering meer en zijn dan ook goed betaalbaar. Kies dan ook beter voor te veel dan te weinig opslagcapaciteit!

*kies voor een USB stick die is voorbereid op de toekomst: kies voor voldoende opslagcapaciteit

Interface

Niet iedere geheugenstick maakt gebruik van dezelfde USB aansluiting. De laatste jaren werden de meeste geheugensticks voorzien van de toen snelste standaard, de USB 2.0 aansluiting. Deze bood een aanzienlijk hogere snelheid dan traditionele USB (1.0 ) deed. Sinds een aantal jaar worden sommige nieuwe computers uitgerust met een USB 3.0 aansluiting, die wederom een aanzienlijke snelheidsverbetering realiseert. Dit brengt ook de introductie van USB 3.0 USB-sticks met zich mee, welke tegenwoordig steeds meer te vinden zijn. Zeker wanneer de computer deze standaard kan benutten is een aanzienlijke snelheidswinst merkbaar tussen USB 2 en USB 3.0.

* koop toekomstgericht, kies voor een USB 3.0 USB-stick

Materiaal en vorm

Veel mensen willen hun data altijd bij zich dragen. USB-sticks worden door veel mensen dan ook altijd bij zich gedragen en overal mee naartoe genomen. Dit maakt ze kwetsbaar, voornamelijk de connector. Deze kan beschadigd raken door stof, aanraking met bijvoorbeeld sleutels of bij sommige sticks zelfs afbreken. Om deze reden zijn veel USB-sticks uitgerust met aansluiting die in te schuiven is of door middel van een los dopje te beschermen is. Sommige varianten hebben zelfs een waterdichte afsluiting, waardoor ze onder alle omstandigheden prima mee te nemen zijn.
In de regel valt te zeggen dat kleinere varianten kwetsbaarder zijn dan grote sticks. De connector is in veel gevallen niet voorzien van metalen omhulsel dat beschermd, maar bestaat uitsluitend uit een printplaat met de goudkleurige connectors. Voor de dataoverdracht is dit prima, het maakt ze echter kwetsbaarder voor beschadiging en afbreken. Bedenk dan ook goed waar de USB-stick voor gebruikt gaat worden en kies wanneer nodig voor een extra robuust exemplaar.

Best beoordeelde USB-sticks: