Blackberry komt met nieuwe Blackberry 10-telefoons


maandag 12 november 2012 | Categorie: mobiele telefoons
Tags: Blackberry, Blackberry OS 10
Blackberry heeft te lijden onder de populariteit van de smartphones met Android en de iPhones. Blackberry telefoons worden steeds minder verkocht. Om zich weer in de strijd te mengen komt het bedrijf met nieuwe toestellen met een compleet vernieuwd besturingssysteem.

Het moederbedrijf van Blackberry, RIM, zal de nieuwe toestellen presenteren op een eigen event dat gehouden wordt op 30 januari 2013. Vervolgens wil het bedrijf de toestellen in maart 2013 in de winkels hebben liggen.

Eigenschappen
Over de eigenschappen van de nieuwe Blackberry 10 telefoons is nog niet veel bekend. Het zou gaan om twee toestellen. Verwacht wordt dat de toestellen High-end zullen zijn, dus voorzien zullen zijn van de nieuwste technieken en specificaties.

Het eerste toestel is in ieder geval het enige toestel dat voorzien zal zijn van een 1280x768 pixels groot touchscreen. Het karakteristieke qwerty-toetsenbordje zal op dit toestel ontbreken. Eventuele volgende Blackberry 10-telefoons zullen uitgerust worden met een 1280 x 720 pixels touchscreen.

Het tweede toestel zal wel voorzien zijn van een qwerty-toetsenbordje met daarnaast een 720 x 720 pixels resolutie display.

RIM zal naar verwachting het komende jaar met 6 nieuwe telefoons op de markt komen, allen voorzien van het nieuwe Blackberry 10 besturingssysteem. Drie daarvan zullen voorzien zijn van een qwerty-toetsenbordje, de andere drie hebben alleen een touchscreen.

Beschikbaarheid
De twee eerste nieuwe Blackberry toestellen zullen gepresenteerd worden tijdens het RIM-event dat 30 januari 2013 plaats zal vinden. Deze toestellen zullen vervolgens vanaf maart te koop moeten zijn. Over eventuele beschikbaarheid in Nederland is nog niets bekend. De overige toestellen volgen in de loop van het jaar.

Blackberry OS 10
Het nieuwe besturingssysteem waarmee de nieuwe telefoons uitgerust zullen worden moet de ommekeer voor het bedrijf betekenen. RIM, het moederbedrijf van Blackberry heeft het zwaar met de concurrenten Apple iPhone en de Android smartphones. Mede door de toenemende populariteit van deze smartphones heeft Blackberry het marktaandeel sterk zien afnemen. Blackberry hoort niet meer tot de meest verkochte telefoons en heeft dit jaar zelfs voor het eerst verlies gedraaid.

Blackberry OS 10 moet hier verandering in gaan brengen. Het systeem is sterk gericht op touchscreenbediening en voelt veel moderner aan dan het huidige systeem van Blackberry. Of het systeem ook echt de redding voor het bedrijf betekent is nog even afwachten.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden