Meer Nederlanders met smartphone dan desktop pc


vrijdag 13 december 2013 | Categorie: mobiele telefoons
Tags: smartphone, tablet, desktop pc
Nederland telt voor het eerst meer mensen die een smartphone hebben dan inwoners met een desktop pc. Vorig jaar hadden nog zo'n 7 miljoen Nederlanders een smartphone, dit jaar is het aantal inwoners met een smartphone gestegen naar 8,5 miljoen. Hiermee overstijgt het aantal mensen met smartphone het aantal mensen met een desktop pc in Nederland. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau GfK.

Voor het eerst is het aantal smartphonegebruikers groter dan het aantal desktopgebruikers. Zo'n 67 procent van de Nederlanders heeft op dit moment een smartphone tegen 65 procent van de Nederlanders die een desktop pc bezit. Een jaar geleden was het aantal smartphonegebruikers met 7 miljoen aanzienlijk lager.
Ook het aantal tabletgebruikers stijgt aanzienlijk. Inmiddels hebben 7 miljoen Nederlanders een tablet, wat neerkomt op ongeveer 53 procent van alle inwoners.

Gebruik verschilt


Waar smartphones vaak door één persoon gebruikt worden en gezien worden als persoonlijk bezit, worden desktop pc's in veel gevallen door meerdere mensen gebruikt. Het aantal Nederlanders dat een desktop pc gebruikt is daarom nog altijd aanzienlijk groter dan het aantal Nederlanders dat een smartphone gebruikt.

Het doel waarmee beide apparaten gebruikt worden verschilt ook. Op smartphones wordt voornamelijk gechat (denk aan Whatsapp), gemaild en gesurft op internet. Een vijfde van de smartphonegebruikers geeft aan zelfs nooit meer te bellen met hun smartphone.
Tablets worden vaker gebruikt voor multimediagebruik. Zo leest 31 procent van de tabletgebruikers de krant op de tablet en ruim 24 procent van de tabletgebruikers kijkt wel eens tv op de tablet. Deze aantallen lagen een jaar geleden aanzienlijk lager met respectievelijk 21 procent die de krant las en 16 procent die wel eens tv keek.


Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden