Apple komt met nieuwe 'iPad Air'


woensdag 23 oktober 2013 | Categorie: tablets
Tags: Apple, iPad Air, Mac Pro, Mac OS X Mavericks
Apple heeft aangekondigd op korte termijn met een nieuwe iPad te komen, de iPad Air. De iPad Air is een kleinere en lichtere versie van de iPad 4 en zal beschikbaar komen voor een bedrag van 499 dollar. De iPad 2 blijft voorlopig ook nog beschikbaar voor een prijs van 399 dollar. Dit heeft Apple bekend gemaakt tijdens een presentatie van nieuwe producten.

De iPad Air zal qua vormgeving blijven lijken op de voorgaande versies van de iPad, met als verschil dat de behuizing een stuk dunner en lichter gemaakt is. Een handzamer formaat en meer draagbaarheid zijn het gevolg. Ook de iPad mini wordt verbeterd en uitgerust met een retina display. De nieuwe iPad mini met retina display zal 399 dollar gaan kosten. De huidige iPad mini blijft beschikbaar en zal verlaagd worden in prijs tot een bedrag van 299 dollar.

Gratis Mac OS X Mavericks


Naast de introductie van de nieuwe iPad Air heeft Apple meer nieuws. Het bedrijf gaat de nieuwste versie van het besturingssysteem voor Mac computers en laptops, Mac OS X Mavericks, gratis beschikbaar stellen voor gebruikers van een Apple computer. Hiermee is Mavericks het eerste gratis besturingssysteem dat Apple aanbiedt aan haar gebruikers. Apple-gebruikers kunnen de update gratis downloaden. Volgens Apple vergroot de nieuwe versie van het OS de gebruiksduur van de accu aanzienlijk. Uiteraard is er ook aan de nodige grafische en technische verbeteringen gedacht.

Nieuwe Mac Pro


Naast de nieuwe iPads zal Apple ook de Mac Pro computer een nieuwe versie van de Mac Pro. Afgelopen zomer verraste Apple met de introductie van een cilindervormige Mac Pro. Veel mensen grapten dat het een asbak of pedaalemmer was. De vernieuwde versie van de Mac Pro heeft hetzelfde opvallende design. Onder de kap van de ronde desktopcomputer is met de update nieuwe hardware beschikbaar gekomen.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden