Playstation 4 nog paar maanden beperkt leverbaar


vrijdag 21 maart 2014 | Categorie: spelcomputers
Tags: Playstation 4, Sony
De Playstation 4 is inmiddels al weer een aantal maanden geleden in de verkoop gegaan. Vrijwel direct was de eerste levering uitverkocht. De daarop volgende levering was tevens vrijwel direct uitverkocht. Nu blijkt dat de beperkte beschikbaarheid zeker tot de zomer nog wel zal aanhouden. Europese Playstation baas Andrew House heeft dit aangegeven in een interview.

November 2013 was het na lang wachten eindelijk zover: de Playstation 4 ging in de verkoop. De gamerswereld kon zijn geluk niet op. Er bleek echter een beperkte levering beschikbaar te zijn. Daarnaast was de vraag aanzienlijk groter dan Sony vooraf ingeschat had waardoor het bedrijf niet aan alle vraag kon voldoen. Mensen die de Playstation 4 gereserveerd hadden tijdens de pre-order periode kregen als eerste hun console geleverd, waarna de overgebleven spelcomputers voor de vrije verkoop beschikbaar kwamen. Veel pre-orders werden dan ook aanzienlijk later geleverd en de weinige exemplaren die in de vrije verkoop terecht kwamen waren vrijwel direct uitverkocht. Het aantal beschikbare consoles bleek al snel veel te klein te zijn waardoor veel gamers nog altijd wachten op hun bestelde spelcomputer.

Playstation 4 tot zomer 2014 slecht leverbaar


De baas van Playstation Europa, Andrew House, heeft in een interview verteld dat de voorraden van de PS4 de komende maanden nog zeer beperkt zullen blijven. Pas vanaf de zomer is de verwachting dat de Playstation 4 uit voorraad leverbaar zal zijn.

Momenteel staan in Nederland en België duizenden gamers op de wachtlijst; wereldwijd is de schatting dat dit om miljoenen mensen gaat. Volgens Andrew House zal het dus zeker nog een aantal maanden duren voor alle wachtenden hun Playstation 4 spelcomputer geleverd zullen krijgen.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden