Sony presenteert virtual reality bril voor PS4


woensdag 19 maart 2014 | Categorie: Algemeen
Tags: Sony, virtual reality, Playstation 4, project morpheus
Sony heeft een virtual reality bril gepresenteerd waarmee gamers hun Playstation 4 games zullen ervaren als nooit tevoren. Project Morpheus, zoals het prototype virtual reality-bril nu nog genoemd wordt, zal de game-ervaring compleet veranderen. Door aan beide ogen een ander beeld te tonen zal een 3D ervaring gerealiseerd worden die overkomt of de gebruiker zich echt in die wereld bevindt.

Virtual reality


Virtual reality, iets wat in verschillende films al lang bestond, zal binnenkort werkelijkheid worden. Met de virtual reality bril van Sony zal het net lijken of de drager zich in een virtuele wereld bevind. De bril toont de ogen van de gebruiker beelden die ervaren worden als echt. De bril omsluit het gehele zichtveld van de persoon waardoor er geen omgeving meer zichtbaar is voor de drager. Hierdoor zullen de beelden die de bril aan de ogen toont ervaren worden als zeer realistisch.

Realistische 3D beelden


De virtual reality bril van Sony toont beide ogen een nét iets ander beeld. In het echt is dit ook het geval, de ogen zien niet vanuit precies hetzelfde oogpunt, waardoor verschillende objecten verschillende afstand tot het oog hebben. Hierdoor ziet men diepte. Door dit principe ook in de bril toe te passen en beide ogen een nét iets ander beeld voor te schotelen, zal de virtual reality bril een levensechte 3D ervaring kunnen creëren.

Toepassingen virtual reality bril - Playstation 4 heeft de primeur


De virtual reality bril van Sony is in eerste instantie gericht op Playstation 4 gebruikers. De bril zou een nieuwe dimensie toevoegen aan gaming en de games levensecht maken. Het principe van virtual reality is echter veel breder inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan het bezichtigen van een nieuwe woning bij de makelaar of het kijken van films.

Nog een prototype


Op het moment is het nog niet duidelijk binnen welk tijdsbestek de virtual reality bril van Sony daad werkelijk op de markt zal komen. Op het moment betreft Project Morpheus nog een prototype. Over een eventuele releasedatum heeft Sony zich dan ook nog niet uitgelaten. Wel zegt het bedrijf dat ontwikkelaars binnenkort aan de slag kunnen met de bril.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden