Samsung UE55KU6510 specificaties

Samsung UE55KU6510

Specificaties

Introductie:
beelddiagonaal: 55 inch
soort scherm:
3d:
resolutie: 3840 x 2160 pixels
Alle specificaties

Reviews

geen beoordelingen

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Plaats review

Samsung UE55KU6510 specificaties en eigenschappen

merk Samsung
model UE55KU6510
beelddiagonaal 55 inch
i

Resolutie

Aan de resolutie van het beeldscherm kan je de scherpte van het beeld dat het scherm kan weergeven aflezen. De resolutie van het scherm is niets anders dan het aantal pixels waaruit het beeld opgebouwd is. Des te meer dit er zijn, des te hoger is de resolutie en des te scherper is het beeld.
Afhankelijk van het type display is het aantal pixels per inch (dpi, dots per inch) hoger of lager. Bij een televisie is de kijkafstand tot het display groter dan bijvoorbeeld het beeldscherm van een mobiele telefoon. Een beeldscherm van een telefoon zal daarom een aanzienlijk hogere dpi hebben, meer pixels per inch. Dit kan resulteren in een 42 inch televisie met een lagere resolutie dan een smartphone met een beelddiagonaal van 5 inch. Door de kijkafstand is op beide apparaten het beeld echter scherp waarneembaar.
resolutie
3840 x 2160 pixels
HD 4K Ultra HD
muziekvermogen 20 watt
tuner DVB-C, DVB-S2, DVB-T2
i

PIP (picture in picture)

PIP staat voor Picture in Picture, en maakt het mogelijk een deel van het televiebeeld te gebruiken voor het weergeven van bijvoorbeeld computerbeeld of teletext. Een deel van het televisiebeeld wordt vervangen door een ander beeld, als soort van popup over het televisiebeeld heen.
Picture in picture (PIP)
picture in picture
i

Teletext

Teletext is een dienst waarmee je op je televisie nieuws kunt bekijken in tekstvorm. Op teletext zijn diensten ondergebracht die door de televisiezender bepaald worden. Met een speciale knop op de afstandsbediening is op vrijwel iedere televisie gebruik te maken van deze gratis dienst. Veelvoorkomende diensten zijn tv-gidsen, nieuws, sportuitslagen en weer en verkeer.
teletekst
Ja
Internet op TV Ja
i

HDMI

HDMI staat voor High Defenition Multimedia Interface. Dit is een digitale kabelaansluiting die het mogelijk maakt volledige High Defenition beelden over te brengen, en door dezelfde kabel ook meerkanaals geluid. Deze aansluiting geeft veel betere kwaliteit beeld en geluid dan bijvoorbeeld scart, en is dan ook de beste keuze voor het overbrengen van HD beeld en geluid.

Apparaten:
Tegenwoordig is (bijna)elke televisie uitgerust met minimaal 1 HDMI aansluiting. Ook laptops, pc's, dvd- en blurayspelers zijn vaak uitgerust met HDMI.
HDMI
3
i

YPbPr

Een YPbPr aansluiting, ook wel component aansluiting of YUV aansluiting genoemd, wordt door velen gezien als de beste analoge aansluiting. Deze aansluiting verdeeld het beeld in drie signalen, maar anders dan RGB bijvoorbeeld dit doet. RGB splitst het beeld op in de kleuren Rood Groen en Blauw. Een component aansluiting (YPbPr) verdeeld het beeld ook op in kleuren, namelijk Rood (V) en blauw (U). De derde groene kleur kan dan erbij berekend worden, dat is namelijk al het overige. Het derde doorvoersignaal is het helderheidssignaal(Y). Het grote voordeel van het weglaten van de derde kleur in doorsturen is dat er minder bandbreedte nodig is, wat een beter en minder storingsgevoelig beeld ten gevolge heeft. Ook kan de aansluiting door deze lagere bandbreedte hogere resoluties aan.

Andere gebruikte benamingen zijn:
- YCbCr
- YUV
- Component
Component (YPbPr)
1
USB 2.0 2
CI/CI+ CI+
i

DLNA (Digital Network Living Alliance)

Een voor DLNA gecertificeerd apparaat maakt het mogelijk het apparaat onderdeel van een thuisnetwerk te maken. Op deze manier wordt het mogelijk content (foto's, video's, muziek etc.) weer te geven op het apparaat, ook al staan deze opgeslagen op een ander apparaat in een andere ruimte in het huis. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk muziek van een PC die in de slaapkamer staat af te spelen via de televisie in de woonkamer.
De verbinding met tussen deze apparaten vind plaats via een ethernetaansluiting of via de draadloze LAN verbinding.
DLNA
Ja
kleuren wit
ean 8806088393506
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden