Windows 8 - compleet nieuwe computerervaring!

Windows 8, Microsoft's nieuwe besturingssysteem ligt in de winkels. Lees hier alles over Windows 8, wat Windows 8 allemaal te bieden heeft, en wat Windows 8 kost. Upgrade je computer en bekijk alle nieuwe functies!

Windows 8 - compleet nieuwe computerervaring!

Windows 8 - compleet nieuw | Wat zijn de verbeteringen? | Windows 8 upgrade

Windows 8, Microsoft's nieuwe besturingssysteem ligt in de winkels. Lees hier alles over Windows 8, wat Windows 8 allemaal te bieden heeft, en wat Windows 8 kost. Upgrade je computer en bekijk alle nieuwe functies!

Windows 8

Microsoft Windows 8 homescreenHet besturingssysteem is de basissoftware van de computer. Het bepaald hoe er gebladerd wordt door de documenten, afbeeldingen en mappen binnen de computer. Daarnaast zorgt het besturingssysteem ervoor dat andere applicaties (of software) gedraaid kan worden op de computer.
Het Besturingssysteem is dus eigenlijk de belangrijkste software die op een computer staat.

Vrijwel iedere computer (m.u.v. Apple o.a.) heeft Microsoft's besturingssysteem aan boord. Het besturingssysteem van Microsoft, Microsoft Windows, is al sinds het begin marktleider voor computers voor thuisgebruik en zakelijk gebruik. Iedere drie jaar komt Microsoft met een nieuwe variant. Afgelopen week is dan ook de opvolger voor Windows 7 in de verkoop gegaan, Windows 8 is nu verkrijgbaar.

Windows 8 - compleet nieuw

Windows 8 geeft de gebruiker een compleet nieuwe gebruikservaring op gebied van bediening en mogelijkheden. Microsoft slaat met Windows 8 een compleet nieuwe weg in. Het besturingssysteem is speciaal gericht op een gemakkelijkere bediening met aanraking. Dit houdt in dat Windows 8 extra gebruiksvriedelijk is op computers met een aanraakscherm. Steeds meer computers zullen worden uitgerust met een touchscreen om optimaal gebruik van de nieuwe interface van Windows 8 te kunnen maken.

Bureaublad met tegels - Metro interface

Microsoft Windows 8 homescreenHet bureaublad zoals Windows gebruikers deze gewend zijn bij de eerdere versies van Windows is verdwenen. In plaats daarvan is een nieuwe 'startpagina' in het systeem terug gekomen. Het nieuwe startscherm is voorzien van verschillende tegels waarmee de belangrijkste, meestgebruikte toepassingen en documenten direct benaderbaar zijn. Daarnaast geven de tegels meldingen van de programma's; is er bijvoorbeeld een nieuw mailbericht binnengekomen? Dan staat hiervoor een melding in de e-mail-tegel.

In de rest van het besturingssysteem staan deze tegels ook centraal. Overal komen ze terug en is de nieuwe stijl verwerkt. Microsoft heeft dit de 'Metro Interface' genoemd.

Wat zijn de verbeteringen?

Ten opzichte van de voorgangers is Windows 8 een stuk moderner, sneller en beter. Volgens experts is Windows 8 de grootste verbetering en innovatie sinds de introductie van Windows. Het systeem is qua layout compleet vernieuwd. De weg die Microsoft hiermee inslaat geeft duidelijk aan welke richting het bedrijf op wil met Windows: in de richting van een aanraakgestuurd besturingssysteem geschikt voor computer, laptop en tablet.

Snelheid

Windows 8 is speciaal gericht op de nieuwe computers van tegenwoordig. Op deze nieuwe computers heeft Microsoft haar nieuwe besturingssysteem zeer snel weten te maken. Een gemiddelde laptop die aangeschaft is met Windows 8 als besturingssysteem start in 8 seconden op. De tegels dienen dan nog wel geladen te worden. Over het algemeen is een Windows 8 PC binnen de 20 seconden gebruiksklaar. Dit is een aanzienlijke tijdswinst ten opzichte van de voorgangers Windows Vista en Windows 7.

Windows 8 - touchbediening

Microsoft Windows 8 touchCentraal is Windows 8 staat de ontwikkeling die computers doormaken naar een touchgestuurde bediening. Steeds meer raakt de consument vertrouwd met bediening door middel van aanraking. Smartphones en tabletcomputers zorgen ervoor dat steeds meer mensen gewend raken aan aanraakbesturing. Microsoft wil deze trend doorzetten naar de (laptop)computers en zet met de introductie van Windows 8 een grote stap naar dit doel.
Windows 8 is met de nieuwe layout volledig touch-geschikt gemaakt. De tegels op het hoofdscherm, de menu's, alles is zo ontworpen dat het gemakkelijk en precies bedient kan worden door middel van een touchscreen.

Tip: Ga je een laptop kopen? Let bij aanschaf van een laptop erop dat de laptop voorzien is van een voldoende groot en modern 'touchpad'. Het touchpad is het aanraakvlak waarmee het pijltje op het scherm bedient wordt. Windows 8 werkt het gemakkelijkst met een groot touchpad met multitouch ondersteuning. Vrijwel iedere nieuwe laptop is hiervan tegenwoordig voorzien.
Voor desktop computers raden we aan een los touchpad aan te schaffen of een computer uit te kiezen met een touchscreen.

Apps

Tegenwoordig hoor je er niet meer bij zonder 'apps', kleine programmaatjes die gedownload kunnen worden door de gebruiker die voorzien in een specifiek doel. Microsoft heeft deze apps in Windows 8 een belangrijke rol gegeven. Tussen de tegels op het startscherm kunnen tegels van verschillende apps toegevoegd worden. Hiermee kan bijvoorbeeld direct het weer bekeken worden, het belangrijkste nieuws gechecked worden of de nieuwste games gespeeld worden.

Deel wat je ziet

Microsoft Windows 8 touchWindows 8 maakt het nog gemakkelijker direct alles te delen via mail, sociale media of via je website. Via handige menu's die weergegeven worden bij de documenten op je computer kun je de documenten en foto's direct delen via sociale media of mail.

Startknop

Gebruikers van Windows 8 zullen het zonder de vertrouwde startknop moeten stellen. Microsoft heeft deze knop achterwege gelaten en vervangen door enkele nieuwe menubalken die voor een verbeterde gebruikservaring zorgen.

Windows 8 upgrade

Microsoft biedt de consument met Windows 8 verschillende opties aan. Ten eerste kunnen bezitters van een computer het nieuwe besturingssysteem aanschaffen als nieuw besturingssysteem. Waar hiervoor voorheen nog vele honderden euro's betaald moesten worden, heeft Microsoft het nieuwe besturingssysteem een stuk vriendelijker geprijst. Voor 59,95 kan het systeem aangeschaft worden voor gebruik op één pc.

Upgrade

Voor mensen die een computer hebben met Windows 7 heeft Microsoft de mogelijkheid deze te upgraden naar Windows 8. Hiervoor hoeft de gebruiker slechts 30 euro te betalen waarna door middel van een download het systeem ge-update wordt. Binnen een paar minuten heeft u de nieuwste versie van Windows in huis en kunt het systeem installeren op uw computer.

Bestel Windows 8 hier voor slechts 30 euro!

Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden