Draadloos opladen geen toekomstmuziek meer?


vrijdag 24 december 2010 | Categorie: Algemeen
Tags: Qi-standaard, draadloos opladen, LG, gsm, mobiele telefonie, opladers
Draadloos opladen is de toekomst. Verschillende fabrikanten werken mee aan de ontwikkeling van technieken die dit mogelijk maken. Volgens verschillende bronnen is het nu echter bijna zover dat de producten in productie gaan.

LG, fabrikant van televisies, mobiele telefoons, blu-ray spelers en andere multimediaproducten is volgens verschillende bronnen zover dat ze hun eerste gsm-toestel zullen onthullen die de mogelijkheid heeft draadloos opgeladen te worden. Deze introductie zal plaats gaan moeten vinden tijdens de elektronicabeurs CES in Las Vegas, die van 6 tot 9 januari 2011 gehouden word.

De voorspelling is gebaseerd op LG's aanwezigheid op een media-event van het bedrijf achter de 'Qi-standaard', de standaard voor draadloos opladen. Philips was het bedrijf dat de oorspronkelijke techniek ontwikkeld heeft die gebruik maakt van inductie, oftewel, opladen door middel van magnetische velden. Intussen hebben vrijwel alle grote telefoonfabrikanten, waaronder Nokia, HTC, Samsung en Sony Ericsson meegewerkt aan de standaard.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

markh
Dit is werkelijk één van de beste uitvindingen de laatste jaren. Hopelijk is deze techniek snel te vinden in nieuwe telefoons en ook daad werkelijk te koop.
Dit zou niet alleen handig zijn zodat de snoeren niet meer nodig zijn, maar ook dat er voortaan nog maar 1 'oplaadmat' nodig is voor alle apparaten.
Hopelijk zien we deze techniek snel verwerkt in apparatuur in de winkels liggen!
ps. Weet iemand hoe snel een telefoon bijvoorbeeld opgeladen zou kunnen zijn met deze technologie?
24-12-2010, 13:59u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden