Nintendo 3D games niet voor kinderen jonger dan 6


donderdag 30 december 2010 | Categorie: portable spelcomputers
Tags: Nintendo DS, 3D game, 3D gaming, portable gameconsoles, portable spelcomputers
De nieuwe Nintendo DS, die in februari 2011 uitkomt, is uitgerust met de mogelijkheid 3D games af te spelen. De fabrikant Nintendo heeft nu echter een waarschuwing gegeven dat deze 3D functie beter niet gebruikt kan worden door kinderen jonger dan 6 jaar.

De speciale 3D beelden zouden namelijk een negatieve invloed kunnen hebben op de ontwikkeling van de ogen van een kind. Als jonge kinderen langdurig naar 3D beelden kijken zou dit een slecht kunnen zijn voor de ontwikkeling van de ogen.

Aangeraden wordt dan ook niet jonge kinderen het liefst niet in 3D te laten spelen, niet te lang achter elkaar en als de ogen van het kind vermoeid raken uiteraard te stoppen met spelen.

Op 26 februari 2011 gaat in Europa, de Verenigde Staten en Australië de nieuwe versie van de populaire Nintendo DS spelcomputer in de verkoop. De nieuwste versie van de populairste portable gameconsole (meer dan 130 miljoen exemplaren verkocht) bied ondersteuning aan 3D games, zonder dat daarvoor een speciale 3D bril benodigd is. De 3D functionaliteit is echter ook uit te schakelen.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden