Deze zomer nog een Sony Tablet


dinsdag 5 april 2011 | Categorie: tablets
Tags: Sony, tablet
Ook Sony werkt aan tablet computers. Al langere tijd gingen er geruchten dat het bedrijf zou komen met een tablet. Nu lijkt het ook daad werkelijk te gaan gebeuren. Eind deze zomer zal het bedrijf een tablet draaiend op het Android 3.0 besturingssysteem op de markt brengen.

De tablet is voorzien van een 9,4 inch groot touchscreen met een resolutie van 1280 x 800 pixels. De benodigde rekenkracht verkrijgt het apparaat van een Tegra 2 processor. Als besturingssysteem is gekozen voor Google's Android 3.0, de speciale tablet versie van het populaire Android OS. De multimediatablet zou voornamelijk bedoeld zijn voor het afspelen van muziek, films en games uit de PlayStation Suite, de gamedownloaddienst voor Android-apparaten van Sony.

Daarnaast is ook het design opvallend te noemen. Er zou aan de rechter bovenkant aan de achterzijde een verdikking zitten waarin de accu en andere hardware verwerkt zijn. Dit maakt de rest van de tablet zeer dun. Doordat de gebruiker de verdikking in de hand heeft voelt de tablet zeer licht aan.

Wanneer de Sony tablet precies in de winkels zal liggen is nog niet precies bekend, verwacht word aan het einde van de zomer.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

markh
Sony zal inderdaad, als het met een tablet komt, zeker een mooi product op de markt zetten!
Hoogstwaarschijnlijk zal het gaan om een tablet met Android als besturingssysteem, aangezien de smartphones van Sony Ericsson hiervan ook gebruik maken. Daarnaast is bij Sony de vormgeving ook altijd top in orde!
23-05-2011, 14:02u
bravia
Sony: mooi design, hoge kwaliteit en betaalbaar. Ik ben heel erg benieuwd naar Sony's tablet computer! Zal wel weer een mooi staaltje design en techniek zijn!
05-04-2011, 10:16u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden