HTC wil bij top-3 komen in Nederland


zondag 3 april 2011 | Categorie: mobiele telefoons
Tags: HTC, HTC Flyer
HTC wil bij de top 3 telefoon aanbieders in Nederland komen. Het bedrijf hoopt dat nog dit jaar te bereiken, aldus Benelux directeur Mark Moons. HTC heeft dan ook voor dit jaar nog een aantal grote introducties van nieuwe producten te wachten staan.

HTC, Taiwanese smartphone- en tablet maker, is sinds 2006 actief op de Nederlandse markt. Voorheen maakte het bedrijf mobiele telefoons in opdracht voor andere merken als Siemens en HP. Mede door het behoudende gedrag van andere merken besloot HTC zelfstandig verder te gaan, en zich te gaan richten op de smartphone markt.

Dit heeft het bedrijf groot gemaakt en ervoor gezorgd dat HTC een wereldwijd goed verkocht merk is. De smartphonemaker staat in vele landen in de top 3 qua verkochte aantallen, in Nederland blijft het bedrijf vooralsnog steken tussen de vierde en vijfde plek. HTC wil hierin verandering brengen.

"Het verschil met RIM en Apple is dat wij ons niet aan een bepaalde vorm verbinden. We willen de consument keuze bieden. Zo bieden we toestellen in het midden- en het dure segment, hebben we grote en kleine schermpjes en bieden we toestellen die draaien op de besturingssystemen Android en Windows.", aldus Moons.

Het bedrijf heeft met zijn strategie een aantal voorheen grote bedrijven weten in te halen. Zo laat het bedrijf Sony Ericsson en LG ver achter qua aantallen. Ook voor sit jaar verwacht HTC sterk te kunnen groeien op de Nederlandse markt. Er zullen dit jaar zo'n 4,1 miljoen smartphones verkocht worden in Nederland. Dit bied kansen voor HTC, aldus de directeur Benelux.

Mei dit jaar komt het bedrijf met een nieuwe tablet op de markt. Een beetje laat? Volgens Moons niet. HTC wil niet een bedrijf zijn dat de rest achterna loopt. Er is dus extra tijd gestoken in de HTC Flyer waardoor een aantal extra functies geïmplementeerd zijn. Zo is het met de Flyer mogelijk met een speciale pen bijvoorbeeld je handtekening te zetten of aantekeningen te maken. HTC heeft er alle vertrouwen in met deze tablet te gaan scoren. "Er zullen uiteindelijk maar een aantal merken in de winkels komen te liggen, en daar horen wij bij!", aldus Moons.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden