Xperia Play 'PlayStation Phone' gelanceerd

03 Apr 2011
Categorie: mobiele telefoons
Tags: Playstation phone, Xperia Play, Sony Ericsson
Sony Ericsson heeft de eerste Playstation Android game-smartphone gelanceerd. Na veel geruchten de afgelopen tijd is de telefoon, speciaal ontworpen om games op te spelen, eindelijk verkrijgbaar, ook in Nederland. Zijn naam: Sony Ericsson Xperia Play.

De Xperia Play is een Android smartphone die eruit ziet als een normale smartphone, maar die ook voorzien is van een speciaal uitschuifbaar gamepad. Door deze toevoeging is het mogelijk om games te spelen net als op de Playstation spelcomputers.

De telefoon maakt gebruik maakt van het Android 2.3 besturingssysteem. Daarnaast is het toestel uitgerust met een 4 inch touchscreen met een resolutie van 854 bij 480 pixels, een 1 GHz processor voor de benodigde rekenkracht met daarbij een aparte processor voor het grafische gedeelte, een 5 megapixel camera en een 8GB micro-SD kaart is inbegrepen in het verkooppakket.

Bij de introductie van het toestel zijn er direct al meer dan 60 games beschikbaar speciaal voor de Xperia Play. Daarnaast zijn er zelfs een aantal games die origineel van de Playstation 1 afkomstig zijn. Enkele titels hiervan zijn Syphon Filter, Destruction Derby, Cool Boarders 2, MediEvil en Jumping Flash. Deze games zijn via de telefoon aan te schaffen voor 4,54 euro per stuk, en alleen speelbaar op een Sony Ericsson Xperia Play telefoon.
Deel dit bericht:     
| | Meer netwerken

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

GSMplek.com
Mooi toestel, goede specificaties en leuk voor gamers inderdaad!
04-04-2011, 12:44u
android
Leuk toestel, zeker voor game-liefhebbers onder ons! Hopelijk loopt het toestel beter dan de N-gage toestellen van Nokia die een aantal jaren geleden op de markt kwamen. De verkopen hiervan vielen sterk tegen. Hopelijk is de markt nu wel klaar voor een smartphone speciaal gericht op games.
Daarnaast is het inderdaad een prima smartphone!
04-04-2011, 12:40u
iphone
Ach, ieder zijn telefoon, ik vind het toestel er persoonlijk niet uit zien, en zal bij een iPhone blijven, of de games nou wat minder zijn of niet. Kan me wel voorstellen dat echte gamers wel voordeel zien in de besturing van de Xperia Play telefoon.
04-04-2011, 12:31u
bravia
Dat zegt u nu wel, maar door deze telefoon word het mogelijk échte games te gaan spelen op een makkelijke manier op een telefoon. De games die op dit toestel beschikbaar komen zijn net als de playstations voor op de televisie. Grafisch uitgebreid en met de speciale gamebesturing een heel andere ervaring! Kortom, voor gamers is dit toestel dé telefoon!
Ook het smartphone gedeelte van deze telefoon is prima in orde, met het Android besturingssysteem is alles mogelijk wat met de iPhone ook kan, als het niet meer is!
04-04-2011, 12:29u
iphone
Een iPhone heeft nog steeds de leukste games! Angry Birds bijvoorbeeld, zeer mooi en leuk spelletje. Daar heb je dus echt geen speciale game-telefoon voor nodig...
04-04-2011, 12:27u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden