Apple werkt aan kleine 7 inch iPad naast iPad 3


maandag 19 december 2011 | Categorie: tablets
Tags: Apple, iPad 3, iPad mini
Apple komt in 2012 naast de iPad 3 ook met een iPad mini. De nieuwe, kleinere iPad variant zal een display hebben van 7 inch, zo melden verschillende technologiewebsites vandaag.

Apple heeft met de iPad nog steeds de populairste tablet computer op de markt. Zoals elk jaar word ook komend jaar weer een nieuwe versie van de tablet verwacht, de iPad 3. Daarnaast zal Apple naar verwachting ook een kleinere iPad variant aan gaan bieden. De aanleiding om met een kleinere iPad te komen zou de toenemende populariteit zijn van tablets met een formaat iets groter dan smartphones.

Verschillende bronnen maken melding van een iPad mini, een iPad met een display van 7.85-inch, ongeveer 19 cm diagonaal. De huidige iPad 2 en ook de eerste iPad zijn met hun 9,7 inch ruim 5 centimeter groter. Met de nieuwe, kleinere iPad zou Apple de concurrentie aan willen gaan met tablets als de Kindle Fire van Amazon en de Galaxy tab van Samsung, die eveneens een handzamer formaat hebben.

Naast de mini iPad word ook gewerkt aan een opvolger voor de huidige iPad 2. Deze iPad 3 zal naar verwachting in maart of april 2012 geïntroduceerd worden.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

GSMplek
Goede keuze! Op deze manier komt ook Apple in het wat kleinere tablet-segment op de markt. Zo kunnen mensen die op zoek zijn naar een handzamer tablet ook bij Apple terecht!
19-12-2011, 14:33u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden