Google komt binnen half jaar met een 'Nexustablet'


dinsdag 20 december 2011 | Categorie: tablets
Tags: Google, Android, Nexus, tablet, Nexustablet, Android 4.0
Google komt binnen zes maanden met een tablet 'van de hoogste kwaliteit', zo maakte Google topman Eric Schmidt bekend. De tablet zal uiteraard voorzien zijn van de nieuwste technologie, zoals we van Google gewend zijn.

"In de komende zes maanden zullen we een tablet van de hoogste kwaliteit op de markt brengen", aldus Eric Schmidt in een interview met de Italiaanse krant Corriere Della Sera. Schmidt sprak niet van een Nexus tablet, echter zal het niet ondenkbaar zijn dat deze tablet wel deze naam zal dragen. Google heeft al vaker smartphones op de markt gebracht onder de naam Nexus die in samenwerking met Samsung ontwikkeld zijn. De verwachting is dan ook dat dit voor Google's tablet hetzelfde zal zijn.

Nexus
Google heeft al verschillende producten onder de naam Nexus uitgebracht. Hierbij gaat het om smartphones met de nieuwste technologische hoogstandjes, beste specificaties en daarbij de nieuwste versie van Google's Android besturingssysteem. De Nexus toestellen worden door Google uitgebracht om telkens opnieuw een nieuwe standaard neer te zetten voor de smartphonefabrikanten. Op deze manier zorgt Google ervoor dat smartphones met het Android systeem constant technologische hoogstandjes blijven, telefoonfabrikanten moeten immers wel meegaan met de nieuwe technologie om de concurrentie bij te blijven.

Het nieuwste Nexus toestel is de Galaxy Nexus. Deze telefoon is voorzien van de nieuwste en snelste hardware en word daarnaast binnen een paar maanden voorzien van een update die de telefoon upgrade naar Android 4.0, de allernieuwste versie van Android.

Schmidt liet verder geen details los over de tablet van Google. Wat deze tablet gaat bieden en of deze voorzien zal zijn van weer een nieuwere Android versie dan 4.0 is dus nog even afwachten. Binnen een half jaar zal de 'nexustablet' in ieder geval in de verkoop gaan.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden