Android-telefoon meest verkochte smartphone


woensdag 9 februari 2011 | Categorie: mobiele telefoons
Tags: Android OS, Android, Symbian
Android smartphones blijven marktaandeel winnen ten kosten van concurrenten. Het vierde kwartaal van 2010 heeft het systeem wederom een grote groei doorgemaakt. Zo groot zelfs, dat het populaire systeem Nokia's Symbian voorbij gegaan is als grootste platform ter wereld, aldus onderzoeksbureau Canalys.

In het vierde kwartaal van 2010 gingen er 32,9 miljoen Android toestellen over de toonbank tegen 31 miljoen toestellen met Nokia's Symbian systeem. Android heeft hiermee de meeste toestellen verkocht van alle besturingssystemen voor mobiele telefoons, en streeft hierbij ook de populaire iPhone voorbij.

Verklaring voor de populariteit van Google's Android besturingssysteem is dat het systeem door vele grote fabrikanten van mobiele telefoons gebruikt is in hun toestellen. HTC, Samsung, LG en Acer, al deze merken die tot de grootste spelers behoren op de smartphone markt maken voor hun toestellen gebruik van het Android systeem. Deze grote verscheidenheid aan merken brengt veel verschillende modellen met zich mee, wat het succes van Android verklaart.

In totaal werden wereldwijd meer dan 100 miljoen smartphones verkocht, een stijging van 88,6 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Verwacht word dat deze groei voorlopig nog wel doorzet, waarschijnlijk ten gunsten van Google's Android besturingssysteem.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden