Nokia en Microsoft gaan strijd iPhone, Android aan


zaterdag 12 februari 2011 | Categorie: mobiele telefoons
Tags: Nokia, Windows Phone 7, Microsoft
De iPhone en Android smartphones zijn zeer populair. Beide systemen winnen sterk aan marktaandeel, veelal ten kosten van Nokia smartphones en telefoons draaiend op het Windows systeem. Nu hebben Nokia en Microsoft een samenwerking aangekondigd om samen de strijd aan te gaan tegen de iPhone en Android.

Het marktaandeel van de iPhone en Android telefoons ligt voor beide merken zo rond de 33%. Nokia is sterk weggezakt. Nokia's huidige smartphones draaien op het Symbian besturingssysteem, een systeem dat voorheen veruit het meestverkochte was. De laatste versie van dit systeem bied echter veel minder mogelijkheden dan Android en iOS (Apple's iphone besturingssysteem) bieden. Symbian verliest dan ook snel aan marktaandeel.

Nokia gaat nu een samenwerking aan met Microsoft. Door het integreren van Microsoft's Windows Phone 7 besturingssysteem hoopt Nokia weer het marktaandeel uit te breiden. Daarnaast is het voor Microsoft een kans het Windows Phone 7 systeem populairder te maken. De verkopen van dit systeem lopen op dit moment ver achter bij de iPhone en Android toestellen.

De samenwerking tussen Nokia en Microsoft houd in dat Nokia's nieuwe smartphones zullen draaien op Windows Phone 7. Daarnaast zal op de Nokia telefoons voortaan Microsoft's Bing zoekmachine ingesteld zijn als standaard zoekmachine. Daarnaast zal Nokia's OVI store, Nokia's app-winkel geïntegreerd worden in de Windows Marketplace voor betere ondersteuning en gebruiksgemak.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

GSMplek.com
Daar komen ze te laat mee! Android en iPhone hebben intussen al zo'n groot marktaandeel verworven. Daarnaast is ook BlackBerry erg groot aan het worden. Helaas Microsoft, jullie zijn net te laat!
04-04-2011, 12:52u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden