Tablets populairst op electronicabeurs Las Vegas


dinsdag 4 januari 2011 | Categorie: tablets
Tags: tablet, iPad, Samsung Galaxy S
Tablets zijn erg in opkomst en worden steeds populairder. Deze populairiteit is grotendeels te danken aan Apple's iPad. Andere fabrikanten spelen hier dan ook sterk op in. Zo word verwacht dat op de Consumer Electronics Show (CES), die woensdag van start gaat in Las Vegas, de tablet pc's het meest populaire product zullen zijn.

Verschillende grote fabrikanten introduceren op deze consumentenelectronica beurs hun nieuwste producten. Verwacht word dat er in totaal zo'n 70 nieuwe tablets aan het publiek geshowd zullen worden.

Fabrikanten die genoemd worden zijn onder andere Samsung (met een opvolger van de populaire Samsung Galaxy Tab), Sony en LG, die ieder naar verluid één of meerdere nieuwe modellen zullen introduceren. Apple, de fabrikant van de Apple iPad, is zoals altijd een van de grote afwezigen. Apple kiest ervoor nieuwe producten via eigen georganiseerde evenementen te introduceren.

De komende tijd word er een grote groei verwacht op de markt voor tablet pc's. Deze handformaat computers die als het ware een kruising zijn tussen een laptop en een mobiele telefoon verdringen steeds meer de traditionele laptops en computers. De tablet pc is draagbaarder, makkelijk in gebruik door het aanraak-scherm en overal mee te nemen.

Analisten verwachten dat de markt voor tablets in 2011 groeit naar 50 miljoen stuks. Apple heeft op dit moment met hun iPad nog het grootste aandeel (95% van alle tablets zijn iPads). De iPad draait op Apple's eigen besturingssysteem voor tablets, iOS4, dat ook in de iPhone terug te vinden is. In 2011 word echter een grote groei verwacht van het door Google ontwikkelde 'Android' besturingssysteem. De verwachting is dan ook dat Apple veel marktaandeel zal gaan verliezen ten gunste van Android. Daarnaast zijn ook tablets met Microsoft's Windows besturingssysteem in opkomst.

Kortom, tablet pc's zullen in 2011 waarschijnlijk sterk winnen aan marktaandeel.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden