Playstation Vita: opvolger van de populaire PSP


dinsdag 7 juni 2011 | Categorie: portable spelcomputers
Tags: PlayStation Vita
De Playstation Portable krijgt een opvolger. De geruchten gingen al langer en Sony heeft vandaag dan ook de opvolger onthuld: de Playstation Vita. Het apparaat zal vanaf het einde van het jaar verkrijgbaar zijn voor een bedrag van €249,-.

Over de Sony PlayStation Vita deden al langer geruchten de ronde, echter toen nog onder de naam Next Generation Portable. Dit blijkt nu dus slechts een werknaam te zijn. De officiële opvolger van de PSP, zoals de PlayStation Portable vaak genoemd word, is dus de Vita.

Op dit moment zijn er zo'n 80 games in ontwikkeling voor de Vita, waaronder ook het populaire Little Big Planet. Uniek aan de nieuwe handheld is de mogelijkheid met twee spelers games te spelen door beiden een zijde van het touchscreen te gebruiken.

De PlayStation Vita zal vanaf het einde van het jaar verkrijgbaar zijn in een tweetal varianten; één met Wifi en 3G voor een prijs van €299,- en een variant met alleen Wifi voor €249,-. De 3G versie zal in de Verenigde Staten alleen leverbaar zijn met AT&T. Met welke telecomnetwerken de 3G variant in Nederland zal werken is nog niet bekend

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden