Intel introduceert grotere SSD's: tot 600 GB


dinsdag 29 maart 2011 | Categorie: harde schijven
Tags: Intel, SSD
Intel introduceert een nieuwe serie SSD opslag voor computers. De capaciteit van de nieuwe schijven loopt tot maar liefst 600 GB. Hiermee komen de SSD's stukken dichter bij de opslagcapaciteit van harde schijven.

SSD, wat staat voor Solid State Disk, en word gezien als de opvolger van de harde schijf die in computers zit. De harde schijf is bedoeld voor het opslaan van alle bestanden. Huidige harde schijven maken gebruik van magnetische schijven voor het opslaan van data. Deze draaien snel rond en een speciale lees-arm beweegt boven de schijven om de informatie er vanaf te lezen.
De SSD maakt geen gebruik meer van schijven die magnetisch geladen worden en draaien. Dit bied verschillende voordelen. Zo bevat een SSD geheugenchips zoals die ook in een USB-stick zitten. Een SSD heeft dus geen bewegende onderdelen meer, wat hem stukken minder kwetsbaar maakt dan een harde schijf. Daarnaast is een SSD ook vele malen sneller dan een harde schijf.

Een SSD heeft ook nadelen. Zo is de opslagcapaciteit nog redelijk beperkt. Daarnaast kosten SSD's vele malen meer dan harde schijven.

Intel, fabrikant van processors en geheugenchips, brengt nu een nieuwe serie SSD's op de markt met aanzienlijk meer opslagcapaciteit dan tot nu toe bekend was bij SSD's. Intel's nieuwe serie, de 320-serie SSD, bestaat uit modellen van 40 GB, 80 GB, 120 GB, 160 GB, 300 GB en 600GB. Ze zijn echter nog steeds wel een heel stuk duurder dan harde schijven met vergelijkbare opslagcapaciteit. Zo moet voor de 600 GB SSD $1.069 (ongeveer €760) betaald worden. Voor nog geen 100 euro heeft u al een harde schijf met 1500 GB (1,5 TB). Voor degenen die écht een SSD willen van grote capaciteit en er het geld voor over hebben goed nieuws dus, voor de gemiddelde consument zijn SSD's nog redelijk onbetaalbaar.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

bravia
hehe, dat begint erop te lijken! Eindelijk serieuze opslagcapaciteit! Nu de prijzen nog omlaag en we zijn er!:P
31-03-2011, 18:42u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden